2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taraftarlar adeta birbirini ezdi!

Adana Demirspor'un Güngören Belediyespor ile bugün oynayacağı TFF 2. Lig Play-off final maçı için Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırdığı ücretsiz otobüslerle Konya'ya giden taraftarlar izdihama neden oldu.

Otobüslerin yetersiz olduğunu ileri süren bazı taraftarlar, D-400 karayolunu trafiğe kapattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, günler öncesinden, Adana Demirspor ile Güngören Belediyespor arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynanacak ve Bank Asya 1. Lig'e çıkacak 3. takımın belirleneceği final maçına taraftarların ücretsiz taşınacağını duyurması nedeniyle, mavi-lacivertli taraftarlar belediye binasının önüne akın etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren belediye önünde toplanan taraftarlar, araçların sürekli dolu gelmesi nedeniyle isyan bayrağı açtı. Türkkuşu Kavşağı'nda D-400 karayolunu trafiğe kapatan taraftarlar, yola yatıp uzanarak trafik akışını engelledi. Polisin çabaları sonucu yolu trafiğe açan Adana Demirspor taraftarları, bu kez de belediye binası önündeki Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Belediye önünde slogan atarak organizasyonu protesto eden taraftarları, makamından çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak sakinleştirmeye çalıştı. Durak'ın, kiralanan minibüs ve otobüslere ilave olarak halk otobüslerinin de taraftarları Konya'ya taşıyacağını açıklaması üzerine, taraftarlar bu kez "Büyük Başkan" şeklinde slogan attı.

Başkan Durak'ın talimatıyla gelen otobüslere akın eden taraftarlar, adeta birbirlerini ezdi. Araçların altında kalma pahasına hareket halindeki otobüslerin kapılarına yönelen taraftarlar, izdihama neden oldu.

Final maçında takımlarının yanında olmak isteyen binlerce Adana Demirspor taraftarı, Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırdığı ücretsiz otobüslerle Konya'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 12:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?