4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Tarih tekerrür ediyor'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimler için çeşitli araştırma şirketlerinin yaptığı anket sonuçlarının 5 yıl öncesini, yani bir önceki belediye başkanlığı seçimlerini hatırlattığını belirterek, “Tarih tekerrür ediyor” dedi.

Durak, Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, 5 yıl önce çeşitli partilerin ve kendisinin yaptırdığı kamuoyu araştırma sonuçlarının sandıklara bire bir yansıdığını ifade ederek, “Bir önceki dönemde ‘Seçim değil, sayım olur. En yakın rakibime 100 bin oy fark atarım’ demiştim. Bildiğiniz gibi öyle de olmuştu. Çünkü halkım beni, ben halkımı çok iyi tanıyoruz. Bugün de değişen bir şey yok. Anketlerde ne çıkıyorsa, yine sandıklardan da o sonuçlar çıkacak” diye konuştu.

“5 yıl önce de anketler 'Durak' diyordu, 5 yıl sonra da 'Durak' diyor, tarih yine tekerrür ediyor” diye konuşan Durak, şunları söyledi: "Diğer partilerin olduğu gibi, biz de çeşitli anketler yaptırıyoruz. Ayrıca, ben tüm Adanalılar’a mektup göndererek fikirlerini soruyorum. Bildiğiniz gibi bunu her seçim öncesi yapıyorum. Çünkü Adanalılar’ın görüşleri benim için çok önemli. Anketlerde de görüldüğü üzere, hangi araştırma şirketi yaparsa yapsın, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Adana halkı beni görmek istiyor. Diğer partilerin adayları benim değil, yine birbirlerinin rakipleri oluyor. Ben de bu sevgiye layık olabilmek için tüm mesaimi belediyeye ayırıyor, hemşehrilerimin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, onlara hizmet üretiyorum. Sevgilerini, ilgilerini ve teveccühlerini benden esirgemeyen hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:43:08
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?