5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Tarihçinin isyanı

Adana Adliyesi’nde yabancı uyruklu Ermeniler’in açtığı tapu tespit davası ile ilgili yargı kararını eleştiren ve bu yüzden aldığı ceza ile maaşına haciz konan Tarihçi Cezmi Yurtsever bir kez daha isyan etti.

Maaşına haciz konulmasının ardından geçtiğimiz günlerde de açlık grevi yapan Tarihçi Cezmi Yurtsever’e Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türk Kamu-Sen) Adana İl Temsilciliği, bağlı sendikalar ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkücü İşçiler Derneği destek verdi.

Atatürk Parkı’nda dev Türk Bayrağı ile gelen kalabalık grup şehitler için saygı duruşunda bulundu İstiklal Marşı okudu. Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Sönmez ve MHP İl Başkanı Yılmaz Tankut, "Türkiye’yi bu hale getirenleri kınıyoruz. Cezmi Yurtsever’in sonuna kadar yanındayız" mesajı verdiler.

Cezmi Yurtsever, "Türk yargı sisteminin Ermeniler’in soykırım isteklerinin bir parçası olan mülkiyet tespitine hukuk yolunu aralamış olması, miktarı 100 milyar dolara çıkabilecek toprak ve tazminat ödenmesini de gündeme getirmiştir. Adana Adliyesi’nde yalan beyan ve belgelerle tapu tespit davası açılması ve sonuçlandırılması Diaspora ve kilisenin işbirliği ile hazırlandı. Adana Adliyesi’nde yabancı uyruklu Ermeniler’in tapu tespit davasına yaptığım eleştiriden dolayı tazminat davası açılmasını, maaşıma haciz konulmasını tarih, hukuk ve insanlık adına isyan ediyorum" diyerek daha önce hazırlanan ’çöp sepetine’ attı.

"TÜRKİYE’DEN TOPRAK VE TAZMİNAT İSTENECEK"

Araştırmacı-tarihçi Cezmi Yurtsever, 750 milyon ana para ve faiziyle birlikte 2 milyar 600 milyon lira cezaya çarptırıldığı süreç hakkında şu bilgiyi verdi: "1990 yılında Kozan’da araştırmalar yaparken, Urfacıkören/Nalbant köyünde yaşlı bir köylünün elinde Ermeni Nalbantyan ailesine ait güncel yer tespiti gizlice sürdürülen 50 parça tapu belgesi buldum. Kısa sürede yabancı Ermenilerle işbirliği yapan onlara bilgi ve belge aktaran şahısların varlığını öğrendim. 1999 yılında Adana Adliyesi’nde yabancı uyruklu Kevork Haceryan’ın babam diyerek mahkemeye sunduğu tarihi tapunun yer tespitini yaptırma davası açma ve kısa sürede sonuçlandırılma olayını araştırdığımda yalan beyan ve bilgilerin kullanıldığını öğrendim. Ermeniler için kurgulanan dava dilekçesindeki (Babam Hacob Khajeryan) ismi ile bilirkişi Fazlı Aşkar’ın deftere bakarak düzenlediği (Hıçıroğlu Agop Ağa) ismi birbirini tutmuyordu. Bahsi geçen davanın şaibeli olduğundan hareketle Kuvay-ı Milliye dergisinde yazılar yazdım. Ermeni davasından ötürü Türkiye’yi bekleyen tehlikeye dikkat çektim. Bundan sonra bir kısım kamufle olmuş dönme şahıslar aleyhime kampanya başlattı. Uzun süren davalar sonunda şahsıma tazminat davası ve maaşıma haciz ettirdiler."

Ermeniler’e yardım eden yerli işbirlikçiler olduğunu söyleyen Cezmi Yurtsever, Ermeniler’in asıl amacının toprak ve yüklü tazminatlar almak olduğunu, Adana’da açılan dava ile ilgili ABD’de bir sigorta şirketinin 20 milyon dolar verdiğinin belirlendiğini kaydederek, "Açılan bu dava basit bir olay gibi geçiştirilemez. Ermeniler lehine sonuçlandırılan bu davalar örnek gösterilerek daha sonraki süreçlerde Türkiye’den toprak ve 100 milyar dolarlara varan tazminata mahkum edilmek istenecektir. Durum Türkiye açısından son derece vahimdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:49:07
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BOZKURTLAR DİRİLİYOR IP: 81.215.162.xxx Tarih : 9.04.2005 22:20:27
YAV YAZIKLAR OLSUN.BU MEMLEKETİN TÜRK MİLLİYETÇİLERİNDEN BAŞKA SAHİBİ YOKMUŞ MEĞERSE.TOPRAKLAR SATILIYOR.KARŞI ÇIKANLAR CEZALANDIRILIYOR.VATANINI SAVUNANLARA FAŞİST DAMGASI VURULUYOR.BU KONUYUDA AÇIKLAYAYIM.FAŞİZM LATİNCE "FAŞ" YANİ BALTA KELİMESİNDEN GELİR.BALTA BÜYÜK ROMA İMPARATORLUĞUNUN SEMBOLÜDÜR.YANİ KANLA KILIÇLA KENDİ ÜLKESİNDE OLMAYANI ALIP GETİRMEYİ KISACASI SÖMÜRGECİLİĞİ,EMPERYALİZMİ SEMBOLİZE EDER.GELİŞMİŞ ÜLKELERİN HEPSİNİN SÖMÜRGESİ VARDIR.İNGİLTERE,ABD,İTALYA,FRANSA,PORTEKİZ,İSPANYA,HOLLANDA VS, SÖMÜRGECİLİKLE ZENGİNLEŞTİLER. ŞİMDİ SORUYORUM.TÜRKİYENİN SÖMÜRGESİ VAR MI? TABİKİ YOK.AMA BUNA RAĞMEN SÖMÜRENLER DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ OLARAK ADLANDIRILIRKEN,TÜRKLER BARBAR OLARAK NİTELENDİRİLİYOR.KAVRAM KARGAŞASI YARATILIYOR. BENİM KENDİME AİT BU ÜLKEDE TEK BİR MALIM MÜLKÜM YOK.AMA BU ÜLKE İÇİN HERŞEYİ YAPARIM.BAŞKA VATANIM,BAŞKA ÜLKEYE AİT PASAPORTUMDA YOK.BURADA DOĞDUM BURADA ÖLECEĞİM.7000 SENEDİR BU TOPRAKLARDAYIZ(SÜMERLERDEN BERİ,O YÜZDEN ATATÜRK SÜMERBANK'I KURDU.ŞİMDİ SÜMERBANK DA KALMADI GERÇİ...)EN AZ 7000 SENE DAHA BU TOPRAKLARDA YAŞAMA İNANCINDAYIZ.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. AMA ŞUNU DA MERAK EDİYORUM.ATATÜRKÇÜ OLDUĞUNU İDDİA EDEN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NEREDELER?BU ÜLKENİN SEFASINI SAHTE ATATÜRKÇÜLER SÜRÜYOR.CEFASINI TÜRK MİLLİYETÇİLERİ ÇEKİYOR. VATAN SAVUNMASI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA ASAKERLERDEN VE MİLLİYETÇİLERDEN BAŞKA KİMSEDEN ÇIT ÇIKMIYOR.BU YÜZDEN BU İKİ KESİME SALDIRIYOR MANDACI VE TESLİMİYETÇİLER. HERKESİN BİR PLANI VARSA YÜCE ALLAHINDA BİR KARARI VARDIR.ALLAH TÜRK MİLLETİNİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN. ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER,DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ DAİM KILSIN.