4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tarihi bina alevlere yenildi

Adana'da depo olarak kullanılan tarihi ahşap bir binada yangın çıktı. Yangını söndürmeye gelen itfaiye erleri çöken binanın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Kayalıbağ Mahallesi, Kayalıbağ Sokak'ta Şehmus Öngör'e ait tekstil deposu olarak kullanılan tarihi ahşap binada elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Bina ahşap ve içeride tekstil maddesi olduğu için yangın kısa sürede iki katlı deponun her tarafını sardı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri de olay yerine gelerek tarihi binanın yıkılması tehlikesi olduğu için güvenlik şeridi çekti. İtfaiye erleri yangını söndürmeye çalıştı, ancak bina ahşap olduğu için yangın bir türlü sönmedi.

Yangın kısa sürede binanın her tarafını sardı. İtfaiye erleri binanın birinci katında bulunan kepengi söküp, içerideki tekstil malzemelerini dışarı çıkartarak yangının gücünü azaltmaya çalıştı. Bu arada, yangın üst kata da sıçradığı için bina yangına daha fazla dayanamayarak çöktü.

Öte yandan yangını söndürmeye çalışan iki itfaiye eri göçen binanın altında kalma tehlikesi geçirdi. Binanın göçmesinin ardından siyah bir duman içinde kalan sokakta itfaiye erleri gözden kayboldu. Ancak daha sonra itfaiye erlerinin, dumanların arasından çıkınca hayatta oldukları anlaşıldı.

Binanın yıkılmasıyla birlikte yangının gücü zayıfladı. Daha sonra itfaiye erleri yangını söndürerek soğutma çalışması başlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 17:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?