2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tarihi cami restore ediliyor

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan tarihi Küçük Cami'de restorasyon çalışması sürüyor.

Geçen yıl restorasyonu tamamlanan Hoşkadem Camisi'nin ardından, tarihe tanıklık etmiş Küçük Cami'de de Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışması başlatıldı.

Yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olan, 1920 yılında işgalci Fransız güçlerince tahrip edilen, sonrasında vatandaşlarca onarılarak ibadete açılan, ancak çıkan yangında zarar gören tarihi Küçük Camii'nin restorasyonu tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yapılan restorasyon çalışmaları ile Kozan'ın eski kimliği ve yeni çağdaş görünümü ile daha güzel bir kent olacağını kaydeden Belediye Başkanı Kazım Özgan, eski Kozan bölgesinde değişimin her geçen gün artarak devam ettiğini, Kozan'ın tarihi kimliğinin burada yatmakta olduğunu ve bölgenin yaşatılıp gelecek kuşaklara mutlaka aktarılması gerektiğini ifade etti.

Özgan, "Çocuklarımıza daha güzel bir Kozan bırakmak için zaman kavramı tanımaksızın çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Kozanımızın merkezinde bulunan tarihi camimizin restorasyon çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?