29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Tarihi eser operasyonu düzenlendi

Adana'nın Kozan ilçesinde bir ilköğretim okulunun katibi, bahçesinde bulduğu Roma dönemine ait 352 parça tarihi eseri, alıcı kılığındaki jandarma ekiplerine satmak isterken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kozan ilçesindeki bir ilköğretim okulunun Katibi N.E'nin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı tespit etti.

Alıcı kimliğinde irtibata geçen jandarma ekipleri, N.E. ile Adana-Kozan karayolu üzerinde buluştu. Elindeki tarihi eserleri müşteri kılığındaki jandarma ekiplerine satmak isteyen N.E. suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. N.E.'nin getirdiği çantada Roma dönemine ait 303 adet sikke, 1 adet mühür, 13 adet yüzük ile 35 adet süs ve takı eşyası ele geçirildi.

İfadesinde tarihi eserleri bahçesinde bulduğunu iddia eden N.E'nin paraya ihtiyacı olduğu için tarihi eserleri satmak istediğini söylediği öğrenildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan N.E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ele geçirilen tarihi eserlerin, Adana Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği, piyasa değerinin henüz belirlenemediği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?