29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Tarihi kız lisesi kapanma tehlikesinde

Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı, 77 yıllık Kız Lisesi'nin 9 yıldan bu yana bina bulunamadığı için kapanmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.


Yakıcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde, 13 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle düzenlediği basın toplantısında, 1998'de meydana gelen depremde zarar görünce boşaltılan okulun 55'i yatılı yaklaşık bin 500 öğrencisinin Meydan Mahallesi'ndeki Atatürk Kız Meslek Lisesi binasında sınıftan bozma yatakhanelerde ve kısıtlı dersliklerle eğitim-öğretim aldığını belirterek, şunları söyledi:

 
"Mevcut okulumuz boşaltılırken, bize yeni bir Kız Lisesi yapma sözü verilmişti. Bunun için Süleyman Demirel Bulvarı'nda arsası temin edilen okulumuzun ihalesi yapılıp, ödeneğe çıkarılmıştı. İnşaata başlanmasını beklerken, arsanın bir bölümüne Öğretmenevi yapıldı. Şimdi de kalan arsayı otopark yapmak için elimizden almaya çalışıyorlar. Okul için istimlak edilen arsa başka amaçla nasıl kullanılır? Biz yıllardır kız çocuklarımızı eğitime kazandırmaya çalışırken, yapılan bu haksızlık artık sabır sınırlarımızı zorladı."


Yakıcı, Adana Valisi İlhan Atış'ın, 55 sivil toplum kuruluşunun da katıldığı bir toplantıda, Adana Kız Lisesi öğrencileri velilerinin ve mezunlarının okul taleplerini desteklediğini söylemesine sevindiklerini ancak, sonuç olmadığını ifade ederek, "Yatılı Adana Kız Lisesi inşaatı sadece öğrencilerin ve mezunların değil, Adanalıların sorunudur. Eğitimin önemine inanan bütün kişi ve kuruluşların sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

 
Yakıcı, Kız Lisesi için mücadeleyi sürdüreceklerini, Türkiye'nin dört bir yanındaki mezunların da Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdikleri fakslarla yanlarında olduklarını, gerekirse velilerle birlikte demokratik tepkilerini ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 17:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?