29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Tarihi köprü satıcıların mekanı oldu

Adana'da ödenek sıkıntısı yüzünden restorasyonu yarıda kalan tarihi Taşköprü dilencilerin ve seyyar satıcıların mekanı haline geldi. 

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz, yaptığı açıklamada, Adana'nın simgeleri arasında bulunan ve İpekyolu üzerinde yer alan tarihi Taşköprü'nün, restorasyonunun ödenek sıkıntısı yüzünden yarıda kaldığını ancak önümüzdeki Şubat ayından itibaren restorasyonun kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 

Yılmaz, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 1 milyon 612 bin YTL'ye ihale edilen Taşköprü'nün kurtarılması için 25 Kasım 2005 tarihinde başlatılan restorasyon çalışmalarının 2008 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını belirtti. 

Taşköprü'nün, dünyanın hala kullanımda olan en eski köprülerinden biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, köprünün bu yönüyle turistlerin ilgi odağı olabileceğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Restorasyon çalışmaları tamamlandığında köprünün nasıl kullanılacağı konusunda net bir karar verilmedi. Ancak bizim gönlümüz, köprünün bir sanat mekanı haline dönüştürülmesinden yana. Tabi bunu yaparken de buradan daha önce geçen araç trafiğinin nereye yönlendirileceğini de düşünmek gerekiyor. Araç trafiğine çözüm bulunduğu takdirde köprünün bir sanat mekanına çevrilmesi bölge turizmi açısından faydalı olacak." 

Zeki Yılmaz, dünyada kullanılan en eski köprülerden biri olan Taşköprü'nün restorasyonuna ara verildiği için dilencilerin ve seyyar satıcının mekanı olduğunu belirterek, "Taşköprü dünyanın en eski köprüsü. Adana'nın turizme açılan penceresi. Bu nedenle köprüde dilencilerin ve seyyarın kol gezmesi doğru değil. Emniyet ve belediyeler buna önlem almalı. Bu çirkin görüntü ortadan kaldırılmalı" diye konuştu
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 15:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?