4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tarihi okul restore edilecek

TARİHİ GAZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU RESTORE EDİLECEK

Adana'da, Tepebağ Mahallesi’nde ‘Kentsel Arkeolojik Sit Alanı’ içerisinde yer alan tarihi Gazipaşa İlköğretim Okulu binasının aslına uygun şekilde restorasyon çalışmasına başlanmasıyla ilgili inceleme gezisi yapıldı.

İnceleme gezisine Adana Valisi İlhan Atış, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ile restorasyon çalışmasının koordinesinde görev alacak olan Seyhan Belediyesi bürokratları ve teknik elemanları katıldı.

Adana Valisi İlhan Atış, yenileme yapılacak olan tarihi binada bu çalışmaları yürütecek olan Seyhan Belediyesi teknik elemanlarından bilgi aldı. Vali Atış, Tepebağ Mahallesi’nde bulunan ve geçmişinde farklı misyonlarla hizmet verdiği tespit edilen tarihi Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun yenileme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak gelecek kuşaklara bırakılması gerektiğini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise Tepebağ ve çevresindeki tarihi yapılaşmanın bir parçası durumundaki Gazipaşa İlköğretim Okulu binasının Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait yönetmelikler çerçevesinde ilgili prosedürler yerine getirildikten sonra önümüzdeki yıl içinde restorasyon çalışmalarını başlanacağını ifade etti.

TARİHİ GAZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU RESTORE EDİLECEK
TARİHİ GAZİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU RESTORE EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 13:39:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?