2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tarım Bakanı Almahdi Ceyhan'da

Sudan Cumhuriyeti Sinnar Eyaleti Tarım Bakanı ve beraberindeki heyet incelemelerde bulunmak üzere Adana'nın Ceyhan ilçesine geldi.

Ceyhan Girişimci İşadamları Derneği'nin (CEYGİD) davetlisi olarak Ceyhan'a gelen Sudan Cumhuriyeti Sinnar Eyaleti Tarım Bakanı Saharas Adlin Hajo Almahdi ve Tarım Genel Müdürü Prof. Ali Alhag Khasmim Elmus ile beraberindeki heyet, önce Kaymakam Gürbüz Karakuş'u ardından Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

Ceyhan Kaymakamlığı'ndaki ziyarette konuşan Kaymakam Karakuş, "Sudanlı kardeşlerimizi burada görmek bizleri sevindirmiştir. İnşallah Türkiye ile Sudan arasındaki bu ticari ilişkiler daha da artar. Biz ülke olarak uzak olabiliriz ancak manen çok yakınız" dedi.

Buradan Ceyhan Belediye Başkanlığı'na geçen heyet, Başkan Hüseyin Sözlü ile bir süre görüştü. Konuk heyetle bir süre sohbet eden Başkan Sözlü, Sudan'la başlatılan sıcak ilişkilerin samimiyetine çok inandığını ifade ederek, "Sudanlılar başımızın tacıdır. Bizim teknolojimizden faydalanmak istemeleri ayrıca sevindirici bir olay. CEYGİD üyelerinin Sudan'da yaptıkları faaliyetler bölge insanına örnek olmalıdır. Kendilerini ilçemizde ağırlamaktan onur duyarız" şeklinde konuştu.

Bakan Saharas Adlin Hajo Almahdi ise buraya gelmekteki amaçlarının tarımsal teknolojiyi kendi ülkelerindeki tarım faaliyetlerinde kullanmak olduğunu belirterek, "36 milyon dekarlık sulu ve kuru tarımın yapıldığı eyaletimizde sizleri aramazda görmekten gurur duyarız. Burada ülkemizde gibiyiz" diye konuştu.

Tahıl ürünlerinden yapılan özel bir saati Tarım Bakanı Almahdi'ye hediye eden Başkan Sözlü'ye Sudan'a özgü Abanoz ağacından yapılma bir baston hediye edildi.
Konuk heyetin, Ceyhan'da iki gün kalacağı ve bu zaman zarfında Çukurova Tarım İşletmelerinde (TİGEM) incelemelerde bulunacakları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?