4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tarlada yaşam savaşı

Adana'da ev sahibi tarafından kirayı ödeyemedikleri gerekçesiyle evden çıkarılan 5 çocuklu aile, sokakta kaldı. Tarlada yaşam mücadelesi veren aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Adana'da kirayı ödeyemedikleri gerekçesiyle evden çıkarılan 5 çocuklu bir aile, 35 gündür merkez Yüreğir ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan boş bir tarlada yaşam mücadelesi veriyor. Anne Meryem Çertmek, karnında ur olduğu için ameliyat olması gerektiğini, sokakta kalınca perişan olduklarını dile getirdi.

"PARAMIZ YOK, EV TUTAMIYORUZ"

Eşi ve 5 çocuğuyla birlikte sokakta kalan ailenin reisi Gürsel Çertmek (48), ev kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarıldıklarını söyledi. Çaresiz durumda olduklarını kaydeden Çertmek, "Maddi durumumuz olmadığı için yeni bir ev de tutamıyoruz. Birçok yere başvuruda bulunduk, sokakta kaldığımızı beyan ettik. Hepsi ellerinden geldiği kadar bizlere yardımcı olacaklarını söylediler. Şimdi bizlere uzanacak bir yardım elini bekliyoruz" dedi.

Hurda toplayarak evin geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Gürsel Çertmek, çok az para kazandığını, başka işler yapmak istediğini belirterek, "Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek köyüne hayvan bakıcılığı yapmak için ailemle birlikte geldim. Ne geldiyse o günden sonra başıma geldi. Yaklaşık 1 ay burada hayvan bakıcılığı yaptık fakat paramızı alamadık. Tekrar mahallemize dönmeye karar verdik. Geldik fakat paramız olmadığı için ev tutamadık. Sokakta kaldık. Eşyalarımızı buraya toplayarak mecburen tarla ortasında açık alanda yaşamaya başladık" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIN OKULA GİTMESİ GEREK"

Adana'da çalmadıkları kapı kalmadığını vurgulayan Çertmek, kendilerine uzanacak yardım elini çaresiz şekilde beklediklerini söyledi. Çocuklarını okutmak istediğini kaydeden Çertmek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yıl ilkokula yeni başlayacak bir kızım var. Bir de özürlü okuluna göndermek zorunda olduğum 12 yaşında bir oğlum var. Evimiz olmadığı için onların da okul kaydını henüz yaptıramadık. Diğer çocuklarım parasızlıktan okulu bıraktı. Bana destek olmak için çalışmaya başladılar ama aldıkları haftalıklar kendilerine yetmiyor ki bana yardımcı olsunlar. Yetkililerden ricamız bizlere sahip çıksınlar."
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 17:07:42
Güncelleme :19 Eylül 2009 Cumartesi 17:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?