3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tarladan kurtuldular, okuyacaklar!

Adana'da maddi imkansızlık yüzünden okula gidemedikleri için anneleriyle birlikte tarlada çalışmak zorunda kalan 4 kardeşe devlet sahip çıktı.

Okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi alınan kardeşler, yeniden okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde kızların okula gönderilmesi için yoğun çabalar sürerken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Adana'ya göç eden aileleri ile birlikte tarlada çalışmak zorunda kalan kız çocukları, eğitim almaktan mahrum kalıyorlar. Bu küçük tarım işçilerinden 4'ü de Güçlü ailesinin çocukları.

Siirt'ten göç ettiği Adana'da hamallık yaparak evinin geçimini sağlayan Yusuf Güçlü (33) ilk eşi Cemile Güçlü'nün üzerine kuma getirdi. İlk eşinden Medine (12), Rahime (10), Zeliha (8) ve Yunus Güçlü (7) ve Kübra (3), ikinci eşi Zehra Pınar'dan da Emre (2) ve Fatih (1) adında 7 çocuğu olan Yusuf Güçlü, 10 nüfuslu ailesini geçindiremez oldu.

Eğitimlerini sürdüren Medine, Rahime, Zeliha ile okul kaydı yaptırılamayan Yunus, ailelerinin maddi sıkıntılarının artması üzerine okula gitmek yerine anneleri Cemile Güçlü ile birlikte tarlada çalışmak zorunda kaldı.

Çocukların okula gelmediğini öğrenen Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır, yeniden okula kazandırmak için çocukları tarlalarda aramaya başladı. 4 kardeşi anneleriyle birlikte çalışırken bulan Bahadır, durumu Adana Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi.
Adana Valisi İlhan Atış, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, bütün okul ihtiyaçlarını karşıladıkları Medine, Rahime, Zeliha ve Yunus'un eğitimlerine devam etmesini sağladı.

Okul kıyafeti, çanta, defter, kalem, kitap ve ayakkabıları temin edilen 4 kardeş, tekrar okula başlamanın sevincini yaşadı. Bu yıl 5. sınıfa giden Medine Güçlü, tarlada çalışmaktan kurtulduklarını söyleyerek, "Allah devletimize zeval vermesin. Benim bütün ihtiyaçlarımı karşıladılar. Bana ne gerekiyorsa alıp tekrar okula başlamamı sağladılar. Okuluma ve arkadaşlarıma kavuştuğum için çok mutlu ve sevinçliyim. Çocuklar tarlada çalışmasın okusun" dedi.

Annesi çalıştığı için küçük kardeşi Kübra'ya gittikleri tarlada bakmak zorunda kaldığını bu yüzden okula gidemediğini söyleyen Rahime Güçlü ise, "Vali amca bütün okul kıyafetimi aldı. Bugün tekrar okula başladım. Çok mutluyum" diye konuştu.

Baba Yusuf Güçlü ise çocuklarını işi olmadığı için okula gönderemediğini ancak bundan sonra hiç ara vermeden okula göndereceğini ifade ederek, "Çocuklarımın ve eşimin tarlada çalıştığı haberine alan valimiz bize sahip çıktı. Kırtasiye yardımı yaparak çocuklarımın okula başlamasını sağladı. Allah devletimize zeval vermesin. Çocuklarıma bir de Şartlı Nakit Transferinden maaş bağlandı. Çocuklarım okuduğu sürece maaş alacak. Ben okumadım ama çocuklarım okusun. Onları okuyabildikleri yere kadar okutacağım" şeklinde konuştu.

Tarlada çalışmak zorunda kalan Medine, Rahime, Zeliha ile Yunus, 2.5 hafta geçse de okula başlamanın mutluluğunu yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:10:22
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 11:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?