4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Taş atan çocuklar yurda yerleştirilecek

VALİ ATIŞ, TAŞ ATAN ÇOCUKLARI YURDA YERLEŞTİRMEKTE KARARLI

Adana Valisi İlhan Atış, çocukları molotofkokteyli, havai fişekli alanlardan alarak 5 yıldızlı yurtlara yerleştireceklerini belirterek, "Çocukları zorla almayacağız. Ailelerle görüşüp onların rızası olduktan sonra alacağız" dedi.

Atış, yaptığı açıklamada, polise taş atan çocukların yurtlara yerleştirilmesi konusundaki görüşünün devam ettiğini ifade etti. Atış, gerek dinimiz, gerekse Anadolu halkının geleneği göreneğinin çocuklara sahip çıkmayı gerektirdiğini belirterek, "Bir evde yangın çıkarsa baba önce çocukları kurtarır. Daha sonra eşini ve kendisini kurtarır. Gelin Adana'da Adanalılarımız çocuklarına sahip çıksınlar. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden de yardım istiyorum. Hep beraber biz bu ailelere seslenmeliyiz. Hep beraber çocuklarımızı molotofkokteylli alanlardan, havai fişekli, çatapatlı alanlardan, taşlı sopalı alanlardan kurtarmalıyız" diye konuştu.

Çocukların o alanda bulunması durumunda hiçbir müdahalenin olmaması halinde bile, çocukları ruhen ve fiziken yıpratacağına dikkat çeken Atış, "O alanlarda çocukların bulunması, polise taş atması bile çocuklarımızın ruhen ve fiziken yıpranmasına neden oluyor. Çocuklarımızı gerçek hayattan koparıyor" dedi.

Çocukların belki televizyonda görünmek için belki kahraman olmak için polise taş atabileceğini vurgulayan Atış, şöyle devam etti: "Televizyonda bunların fazla gösterilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla göstermenin teşvik olduğunu düşünüyorum. Çocuklar belki televizyonda görünmek, belki kahraman olmak istiyor, bilmiyoruz ki. Onları da öğrenmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı mutlak suretle hep beraber, hangi anlamda olursa olsun, muhtaç çocuklarımızı devlet bağrına basmalıdır. Sıcak bağrına basmalıdır."

Eyleme katılan çocukları zorla değil ailelerinin rızasıyla alınacağına dikkat çeken Atış, "Bizim söylediğimiz şey şu; devamlı eyleme katılan çocuklarla ilgili. Bizde çocukları zorla alıyor olmamak için tespitler yapıyoruz. Zorla karışan çocuk var mı yoksa oradan geçerken, çocuk bir taş attı, arkadaşıyla birlikte bir çikolata yedi. Bunları tespit edeceğiz. Aileleriyle görüşeceğiz. Ben zorla hiçbir şey yapmadım yapmayacağım. Ben ailelerin bu konuda ikna olacağını sanıyorum. Çocuklarının çok güzel 5 yıldızlı otel gibi olan yurtlara davet edeceğim. Okullarımızın pansiyonuna, okullarımızın yurtlarına davet edeceğim. Yine bu çocuklar cumartesi-pazar günleri evlerine gidecekler. Yine anneleri babalarıyla birlikte olacaklar. Biz ailelerle görüşmeye devam ediyoruz. Onların rızası olmadan çocuklar alınmayacak" ifadelerini kullandı.

Son yapılan korsan gösterilerde kızların da yer aldığını belirten Atış, "Eskiden kız çocukları yoktu. Şimdi kız çocukları da var. Demek ki çocuklar televizyonda biz de mi görünürüz diyorlar. O bana göre erkek çocuklarının karışmasından daha tehlikeli" dedi.

Bu konularda tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Atış, "Biz bu konular için tedbir almasak, cesaretli davranmazsak, çözüm aramazsak, gece-gündüz çözüm için beynimizi patlatmazsak, çalışmazsak, halk karşı karşıya gelebilir. En tehlikelisi budur. Bazı şehirlerimizde bunu görüyoruz. Adana'da kesinlikle buna izin vermeyeceğiz. Adanalılara sesleniyoruz biz varız, devlet var. Yönetenler var. Gece-gündüz uyumuyoruz. Polisimiz jandarmamız var. Milliği eğitimimiz var. Kaymaklarımız var. Belediye başkanlarımız var. Lütfen bize güvensinler. Biz halkımıza zarar gelmesini engelleyeceğiz. Çocuklarımıza zarar gelmesini engelleyeceğiz. Lütfen emin olsunlar asla olaylara müdahil olmasınlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 09:59:04
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 10:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?