4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Taş atan çocuklarla sıcak diyalog

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BU KEZ ÇEVİK KUVVETE GOL ATTI

Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, izinsiz gösterilerin yapıldığı sokakta bu kez kendilerine taş atan çocuklarla maç yaptı. Maçın sonunda polisler, kendilerini 5-1 yenen çocuklara çikolata dağıttı.

Olası izinsiz gösterilere karşı Şakirpaşa Mahallesi'nde önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, aynı mahallede izinsiz gösteri yapan gruplarca kullanılarak, kendilerine taş atan çocuklarla sıcak bir diyalog kurdu.

Polislerin yanına yaklaşan çocuklar, "Robocop" olarak adlandırılan zırhlı kıyafetlere ilgi gösterdi. Toplumsal olaylara müdahalenin yanı sıra çocuk psikolojisi konusunda da eğitimli olan çevik kuvvet ekipleri, kask ve zırhlarını çocuklara tanıttı. İzinsiz gösterileri önlemek

için mahallede daha önce çocuklar için gitar, bağlama ve tef çalan polis, bu kez de futbol oynadı. Kıran kırana geçen maçta çocuklar büyük bir keyif alırken, serbest vuruşta çevik kuvvet polisinin oluşturduğu barajı aşamadı. Çocukların kazandığı penaltıda ise kaleye geçen polis gole izin vermedi. Çocuklar oldukça keyif aldıkları ve baştan sona üstün oynadıkları maçı 5-1 kazandı. Maç sonunda çocuklar ile polisler birbirlerini kutladı.

Maçı kazanan çocuklar, maçın güzel olduğunu ve polisleri yendiklerini belirterek, "Maç zorlu geçti. Ancak polisleri yenmeyi başardık. Maç bizim için çok zevkliydi. Polislerle ilk kez maç yapıyoruz burada. Polisler bence iyi maç oynayamıyor. Biz onları 5-1 yendik" dediler.

Polisler, karşılaşmanın ardından miniklere çikolata ikram etti. Hem futbol oynayıp hem de çikolata kazanan çocuklar büyük bir sevinç yaşadı.

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BU KEZ ÇEVİK KUVVETE GOL ATTI
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BU KEZ ÇEVİK KUVVETE GOL ATTI
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BU KEZ ÇEVİK KUVVETE GOL ATTI
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR BU KEZ ÇEVİK KUVVETE GOL ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 09:55:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 10:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?