1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Taş ocağı değil, safra kesesi

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşlı bir kadının safra kesesinden irili ufaklı 50 gram ağırlığında 165 adet taş çıkartıldı.

Ceyhan'ın Muradiye Mahallesi'nde oturan 73 yaşındaki Hürü Cerit, karın ağrısı şikayetiyle yakınları tarafından 2 gün önce özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde hastanın safra kesesinde taş tespit edildi. Dün ameliyata alınan yaşlı kadının safra kesesinden 50 gram ağırlığında toplam 165 adet irili ufaklı taş çıkartıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Sezai Kurt, 14 yıllık uzmanlık hayatında ikinci defa böyle bir vakaya rastladığını ifade ederek, "Daha da ilginç olan hastanın şimdiye kadar hiçbir şikayetinin olmaması. Beslenme alışkanlığı ve genetik bazı nedenlerden dolayı insan vücudu bu tür taşları üretir. Ancak hastamızın safra kesesinden çıkarttığımız taşların büyüklüğü çok şaşırtıcı" dedi.

Kurt, normal şartlarda safra kesesi büyüklüğünün 8-10 santim olduğunu vurgulayarak, "Hastamızı ameliyata aldığımızda safra kesesi iltihaplanmış ve yaklaşık 20 santimlik bir boyuta gelmişti, yani patlamak üzereydi. Ancak müdahalenin ardından hayati fonksiyonları gayet iyi. Kendisini büyük bir ihtimalle yarın taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Hürü Cerit ise, şimdiye kadar hiçbir şikayeti olmadığını belirterek, "Ancak birkaç gündür yemek yiyemez oldum. Sonra karnımda batma gibi bir ağrı hissettim, doktora getirdiler. Ameliyat oldum, şimdi çok iyiyim. Beni kurtaran doktorumdan Allah razı olsun. Bu taşları atmayacağım, gelenlere göstereceğim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2011 Çarşamba 12:38:00
Güncelleme :5 Ekim 2011 Çarşamba 13:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?