4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Taşa karşılık kurşun!

 

Adana'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) seçim toplantısında dışarıdan atılan taş annesinin başına isabet eden şahıs, taşı attığı gerekçesiyle balkonda bulunan bir kişiyi silahla yaraladıktan sonra kaçtı.

Sağ bacağından tek kurşunla yaralanan Cumhur B., evinin balkonuna Türk bayrağı astığı için vurulduğunu iddia etti.

Olay, dün akşam saat 23.15'de merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi 21. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, seçim toplantısı yapan DTP'li topluluğa dışarıdan taş atıldı. Atılan taş Zeynep K.'nin başına isabet etti.

Olaya sinirlenen Zeynep K.'nin oğlu Özcan K., taşın atıldığını iddia ettiği 6 nolu eve silahla ateş etti. Açılan ateş sonucu evin balkonunda bulunan Cumhur B. sağ bacağından yaralandı. Yaralı şahıs kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Özcan K. olaydan sonra kaçtı.

Hastanede tedavisi devam eden Cumhur B., "Mahallede DTP'nin mitingi vardı. Slogan atıyorlardı. Ben de onların sloganına karşılık Türk bayrağı astım. Türk bayrağını asınca evi bastılar. Yöneticiler 2-3 kişiyi galeyana getirdi. Evi hedef gösterdi. Sonra da gelip ateş ettiler" dedi.

Yaralının kardeşi Ergün B. İse, DTP yöneticilerinin kendilerine, "Sizin evden taş atıldı" dediğini belirterek, "Ben de bizim evden taş atılmaz, arada duvar var dedim. Buna rağmen ısrar ettiler. Ben de gelin kim attıysa gösterin çıkaralım dedim. Bizden kimse atmaz çünkü. 'Evinizi bombalarız' diyerek gittiler. Bir saat sonra da kardeşimi aşağıdan yukarıya silah sıkıp yaraladılar" diye konuştu.

Grubun taşı bahane ettiğini savunan Ergün B., "Bizim balkonda Türk bayrağı vardı. Onlar Türk bayrağını hedef aldı. Taş bahane. Komşuların tamamı 'Biz taş görmedik' diyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?