2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taşeron işçiye hayır eylemi

Adana'da sivil toplum örgütleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle sağlıkta taşeron işçi çalıştırma döneminin başlamasını protesto etti.

Hastaneler kavşağında toplanan Adana Tabip Odası, SES Adana Şubesi, DEV Sağlık İş Çukurova Şubesi ve bazı siyasi parti üyeleri, 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'yla birlikte, sağlık sektöründe taşeron çalışma sisteminin başlamasına tepki gösterdi.

Grup, hastaneler kavşağından yürüyüş yapıp ellerindeki döviz ve pankartlarla birlikte slogan atarak, Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne kadar geldi.
DİSK-DEV Sağlık İş Çukurova Şube Başkanı Mustafa Hotlar, burada yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren yeni yasayla birlikte sağlık sektöründe taşeron işçi çalıştırma uygulamasının başladığını söyledi.

Taşeron işçi çalıştırma sistemiyle birlikte insanların köle gibi kullanıldığını ileri süren Hotlar, "Bir kişiye asgari ücretle 4-5 kişinin işini yaptırıyorlar. Hem hizmet kalitesi hem de iş kalitesi düşüyor. Üstelik 4 kişinin yerine çalışan bir insana asgari ücret veriyorlar. Biz eşit işe eşit ücret, herkese eşit kamusal nitelikli sağlık hizmeti, güvenceli gelecek, güvenceli iş ve insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 15:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?