2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Taşıma araçlarında plaka zorunluluğu

Adana'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce (UKOME) alınan karar gereği şehir içinde toplu taşıma yapan araçların, taşıdıkları plaka numaralarını tavan ve kapılarına yazdırmaları zorunlu hale getirildi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, 8 Ekim 2008 tarih ve 2008/179 sayılı UKOME kararı ile şehir merkezinde hizmet veren her türlü toplu taşıma aracının karıştığı yaralamalı olay yeri, ölümlü olay yeri terk gibi trafik kazaları ile oto hırsızlığı, oto/şahıs rehin alma, oto/adam kaçırma gibi asayişe müessir olayların açığa kavuşturulmasını sağlamak, genel kolluk kuvvetlerinin denetimini kolaylaştırmak, MOBESE ve havadan kontrollerde daha etkin olabilmek için; 31 Aralık 2008 tarihine kadar dolmuş, taksi, özel halk otobüsü ve servis araçları gibi her türlü toplu taşıma araçlarının kapıları ve dış tavanlarına plakalarının yazılmasının mecburi hale getirildiğini bildirdi.

Barışık, uygulama gereği resmi plakalı belediye otobüsleri, (J) plakalı özel halk otobüsleri, (M) plakalı minibüsler ve (S) plakalı servis araçlarının plakalarının, dış tavan kısımlarına 5x20 santimetre ebadında "times new roman" yazı karakterinde siyah renkte yazılması gerektiğini belirtti.

(T) plakalı taksilerde de aynı yazı karakterinde ve aynı renklerde araçların her iki yanında kapıları ortalayacak şekilde ve tavan kısmına 3x20 santimetre ebadında tam plaka kodunun yazılmasının zorunlu olduğuna işaret eden Barışık, "Değerli esnaf kardeşlerimin, konuya gereken önemi vererek, plaka numaralarını yukarıda belirttiğimiz ölçülerde ve yazı karakterine uygun olarak, belirtildiği şekilde araçlarının cinslerine göre istenen yerlere yazdırmalarını ve bir aksaklığa meydan vermemelerini önemle rica ederim. Duyarlı esnaflarımızın, konuya gereken önemi vererek vatandaşlık görevlerini de yerine getireceğine olan inancım tamdır. Uygulama şehirdeki asayişe olumlu katkılar sağlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?