3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Taşköprü'de bedava döner izdihamı!

Adana'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşün ardından gerçekleştirilen bedava döner dağıtımında izdiham yaşandı.

Protokol üyeleri, turizm sektörü çalışanları ve öğrenciler, Seyhan Oteli önünden kortej halinde tarihi Taşköprü'ye yürüdü. Turhan Cemal Beriker Bulvarı ve Ulus Caddesi'ni takip ederek, tarihi köprüye ulaşan kortej, güzergah boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyen kalabalık, tarihi Taşköprü'de açılan stantları gezdi. Burada stant açan Yüreğir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, "Türkiye Okuyor" kampanyasına kitap okuyarak destek verdi.
Tarihi köprüde stant açan Çukurova Aşçılar Derneği de, etkinliğe katılan vatandaşlara ücretsiz döner dağıttı.

Stant önünde toplanan vatandaşlar, döner ve ayran alabilmek için adeta birbirlerini ezdi. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu kalabalığın arasındaki bazı vatandaşlar ile dağıtımı gerçekleştiren görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Görevliler, vatandaşları sıraya sokabilmek için uzun uğraş vermelerine rağmen başarılı olamadı.

Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda ise, ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acentelerı Birliği (TÜRSAB) Adana Temsilcisi Levent Erginkaya, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel güzelliklerinin tanıtımı için harcanan çabanın boşa gitmediğinin ortada olduğunu belirterek, turizmde başarının doğru anlatım ve hoşgörüye dayandığını kaydetti.

"Önce ülkemizin, sonra dünyanın kültür değerlerine sahip çıkmalıyız" diyen Erginkaya, turizmin gelişmesinin ekonomiye katkısının anlatılması gerektiğinin altını çizerek, "Adana'nın imajı iyi bir tanıtımla düzeltilmeli. Turizm bilincini, sevgisini aşılamak için herkese ulaşmalıyız. Ancak böylelikle turizmi canlandırabiliriz" dedi.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu da, Adana'da turizmin gelişmesi için sadece valiliğin çaba harcadığına işaret ederek, "Turizmin gelişmesi için her kesimin, halkın kendisinin destek vermesi lazım. Turizmde önemli olan tanıtım. Bir şeyi tanıtamadığınız zaman başarılı olamazsınız. Elimizde Tepebağ var. Tepebağ'ı kullanamıyoruz. Tepebağ'ın altındaki antik kenti ortaya çıkardığımızda, Efes kadar güzel Anavarza'yı tanıttığımızda turizmde hak ettiğimiz yere gelebiliriz" diye konuştu.

Tarım ve sanayi alanında gelişmiş Adana'da tarım ve sanayi turizminin yanı sıra sağlık turizmi de yapılabileceğini vurgulayan Zaimoğlu, "Tanımadığımız kentimizi başkasına tanıtamayız. Turizmde bir adım daha ilerlemek için bir başka şehirle değil, kendi kendimizle yarışmalıyız. Turizme yeter ki inanalım, mutlaka başarılı oluruz" şeklinde konuştu.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ise, Adana'nın, turizmin her çeşidini gerçekleştirmeye müsait bir kent olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Adana, turizmde başarılı olabilecek konumda. Adana'da bu heyecan var. Mutlaka alt yapı sorunları çözülmeli. Yeni tesisler kurulmalı. Ulaşım konusunda fevkalade durumda. Tanıtımı da gerçekleştirdiğimiz zaman Adana turizmden hak ettiği payı alacaktır. Bunu imece usulüyle kovalamalıyız. Bunu başarabiliriz. Adana şanslı bir kent. Bizler kolları sıvayıp işe başladığımızda Adana turizm konusunda bir yerlere gelecektir. Adana'da bu potansiyel var."

Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak da, turizmin son 30 yılda çok önem kazanmış bir sektör olduğunun altını çizerek, "Turizm sektörü, diğer birçok sektörü etkileyen önemli bir sektör. İşsizliğin azaltılmasında birçok sektörden daha etkili" dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Zühtü Ovalı, ABD Adana 2. Konsolosu Leyla Ones, turizm işletmecileri, turizm sektörü çalışanları ve öğrencilerin de katıldığı toplantı sonunda Kafkas Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?