4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tatarcık humması uyarısı!

Adana'nın Kozan ilçesinde hıfzısıhha kurulunun aldığı karar üzerine, Kozan Belediyesi, Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğünden oluşan bir ekip, tatarcık hummasına karşı ilçede hayvancılıkla uğraşan vatandaşları uyarıyor.

Sağlık Grup Başkanı Gülay Hatalmış, yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ahırlarının duvarlarını badana yapmaları ve gerekli hijyenik çalışmalarda bulunmaları gerektiğini belirterek, "Unutmayalım ki temizlik bir kültür meselesidir” dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi İsa Şahin Kuşu ise Kozan'da yaklaşık 2 bin büyük baş hayvan beslendiğini belirterek, hayvancılığın şehir merkezinden uzak alanlarda yapılması gerektiğini söyledi.

Şahin, "Çeşitli nedenlerden dolayı şehir içerisinde hayvancılıkla uğraşan ve bundan geçim sağlayan vatandaşlarımızın daha hijyenik koşullarda hayvanlarını beslemeleri gerekmektedir. Bugün hayvancılık yapan evleri gezdik, vatandaşlarımız evlerinin önünde gübrelerini biriktiklerini gördük. Halbuki hayvan gübrelerinin bu şekilde biriktirilmesi tatarcık humması gibi bu tür vakalar yaşanmasında önemli rol oynar. Sıcak aylarda tatarcık sineği yumurtalarını genelde ahır duvarlarına bırakırlar, bu durumu engellemek için ahırların duvarları sıvanmalı ve badana yapılmalıdır. Vatandaşlarımız bu kurallara ne kadar uyarsa hastalık oranı o kadar azalır” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?