2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tayfur'a 41 yıldır kırgın

SAZ USTASI, FERDİ TAYFUR'A 41 YILDIR KIRGIN

Adana'da, yıllardır saz ve bağlama ustalığı yapan 70 yaşındaki Mehmet Kaçar, Ferdi Tayfur'un şöhret basamaklarına çıkmasında kendisine yaptığı bağlamanın da etkisi olduğunu iddia ederek "41 yıldır beni arayıp teşekkür etmedi, oysa provalarını bile burada yapardı" dedi.

Adana'da kendi yeri olan Koşar Saz Evi'nde 51 yıldır saz ve bağlama yapıp satan Mehmet Kaçar, Ferdi Tayfur'a 4 adet, Vahdet Vural'a da 1 adet bağlama yaptığını iddia etti. Ferdi Tayfur'un şöhret olmadan önce kendisinin yanına gelip ona yaptığı bağlamayla provalarını icra ettiğini iddia eden Mehmet Kaçar, şöyle konuştu: "Kendisi yanıma gelip sürekli bağlamayla prova yapardı. Yad Eller, Kır Çiçekleri ve Akşam Güneşi adlı parçalarının provalarını burada yapardı. Ben de bir ara kendisine şarkılarını burada

söyleyerek kendini harcamamasını; gerekirse bedava söylemesini ama bunu halka dönük söylemesi gerektiğini belirttim. Kendisi de daha sonra Murat marka arabasını satarak eline geçen parayla Adana'daki bir plak şirketinde şarkı söylemeye başladı."

Ferdi Tayfur'u şöhret olduktan sonra birkaç defa televizyon programlarında gördüğünü ve o an canlı yayına bağlanabilmek için telefona sarıldığını söyleyen Mehmet Kaçar, şunları söyledi: "Hatların yoğunluğundan dolayı bir türlü canlı yayına bağlanamadım. Eğer canlı yayına bağlanabilseydim, kendisine kırgın olduğumu söyleyecektim ama olmadı."

Yaşadığı sürece hâla bir teşekkür telefonunun geç olmadığını söyleyen Mehmet Kaçar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben ölene kadar buradayım. Ferdi Tayfur'u çok severim. Kendisi arasa da aramasa da ona düşmanlığım yok, sadece beni yıllardır bir kez olsun arayıp teşekkür etmediği için ona kırgınım."

SAZ USTASI, FERDİ TAYFUR'A 41 YILDIR KIRGIN
SAZ USTASI, FERDİ TAYFUR'A 41 YILDIR KIRGIN
SAZ USTASI, FERDİ TAYFUR'A 41 YILDIR KIRGIN
SAZ USTASI, FERDİ TAYFUR'A 41 YILDIR KIRGIN
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 10:51:03
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?