1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Tazminat peşinde!

TAZMİNATINI ALAMAYAN İŞÇİLERDEN EYLEM

Adana'da bir yağ fabrikasında işten çıkartıldıktan veya emekli olduktan sonra tazminatlarını alamayan işçiler, fabrika önünde eylem yaptı.

Çalıştıkları yağ fabrikasında işten çıkartılan ve emekli olan yaklaşık 200 işçi, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde toplandı. İşçiler adına açıklama yapan Muzaffer Egehan, işten çıkartılan ve emekli olan işçilerin 10 bin liradan 100 bin liraya kadar tazminat hakkı olduğunu ancak fabrikanın 2010 yılında iflasını açıklayarak fabrikayı satışa çıkartıp tazminatları ödemediğini ileri sürdü. Egehan, fabrika sahiplerinin mahkeme kararıyla fabrikanın fiyatını da düşük gösterip kendilerine tazminat vermek istemediklerini, bu nedenle perişan olduklarını söyledi.

İşçilerden Ömer Doğan ve Mustafa Soysal da, yıllarca fabrikada çalıştıklarını ancak emekli olduktan sonra tazminatlarını alamadıklarını belirterek, "Çocuklarımız var, hepsi okuyor. Tazminatımızı alamadığımız için onları okutmakta zorlanıyoruz. 50 bin lira tazminatımız var. Biz hakkımızı istiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:15:00
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?