2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz cinayetine 'nikah' indirimi

Adana’da resmi nikahsız olarak yaşadığı eşine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, nikah indirimi yapıldı.

Daha önce ’adam öldürmekten’ 15 yıl ağır hapis, "tecavüz ve alıkoymak’ suçundan 4 ay 10 gün ağır hapis cezası alan sanık, sadece 15 yıl hapse mahkum edildi.


Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, tutuklu sanık Ferdi Rençber (22) ile maktulün annesi Mahbure Subaşı (47) hazır bulundu.

 "Küçük yaşta kızını evlendirmek" suçundan tutuksuz yargılanan sanık Ferdi Rençber’in kayınbabası Mahmut Çitil (45) ile kayınvalidesi Aysel Çitil ise duruşmaya gelmedi.

Mahkemede pişmanlığını dile getiren sanık Ferdi Rençber, Atilla Subaşı’yı (16) kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü söyledi. Oğlu öldürülen anne ise sanığın en ağır hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, cezaevinde iken eşi A.Ç (16) ile resmi nikah yapan Ferdi Rençber’in daha önce verilen 4 yıl 10 ay ağır hapis cezasını ertelerken, sadece adam öldürmek suçundan 15 yıl ağır hapse mahkum etti.

Bu arada kayınbaba Mahmut ile kayınvalide Aysel Çitil’in davaları da tecil edildi. 2001 yılının Ocak ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre;

Gülbahçesi Mahallesi’nde oturan ve daha sonra ailesi tarafından Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu’na barınması için verilen Atilla Subaşı, 7 yıl önce komşularının kızı A.Ç.’ye tecavüz etti. A.Ç. korkudan tecavüze uğradığını kimseye söylemedi. Ancak bu korkunç olay, 2001’de nikahsız olarak evlendiği Ferdi Rençber ile evlendiği gece ortaya çıktı. A.Ç.’nin bakire olmaması üzerine Rençber, eşine tecavüz eden Subaşı’yı takip etmesi sonucu buldu ve bıçaklayarak öldürdü. Bir süre kaçtıktan sonra yakalanıp tutuklanan Rençber, hakkında ’Tasarlayarak adam öldürmek ve küçük yaştaki kızı alı koymak, tecavüz etmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanık Rençber, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Aralık 2002 günü 15 yıl, tecavüz ve alı koymaktan da 4 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Yargıtay, resmi nikah yapan sanığın cezasında indirim yapılmasını uygun görmüştü.

Adana
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 09:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?