5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Tecavüz davasına 25 sanık

Adana’da, Kasım Sacide Ener İlköğretim Okulu 2. sınıfında okuyan erkek öğrenciye tecavüz ettikleri iddiasıyla 7’si müdür yardımcısı ve öğretmen olmak üzere, 25 sanığın yargılanmasına başlandı.

Toplam 625 yıla kadar ağır hapis cezaları istenen sanıklar suçlamaları kabul etmezken, mağdur yakınları sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gizli yapılan ilk duruşmada, 25 tutuksuz sanıktan 22’si avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Tecavüze uğradığı iddia edilen G.S (9) de annesi V.S ve babası M.S ile birlikte duruşmadaki yerini aldı.

"Irza geçmek ve alıkoymak" suçlarından 25’er yıl ağır hapisleri istenen sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, iftiraya uğradıklarını iddia ettiler. Mağdur G.S. bazı sanıkları teşhis ederken, anne V.S ile baba M.S ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını istediler.

Sabah saat 09.00’da başlayan ve 14.00’de sona eren duruşma, delillerin toplanması ve şahitlerin dinlenmesi için ertelendi. Duruşma çıkışı bazı sanıklar, tanınmamak için avukatların cüppelerini başlarına geçirerek salondan ayrıldı.

Tecavüz iddiası, geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde 2. sınıf öğrencisi G.S.’nin başına gelenleri anlattığı annesi V.S.’nin polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Tecavüz iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Erten Tamoğlu, G.S.’nin tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için öğrenciye rapor alınmasını istemiş, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’ndan verilen raporda öğrencinin fiili livataya uğradığı tespit edilmişti.

Savcı Tamoğlu, bunun üzerine Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan ve aralarında okul müdür yardımcısı, öğretmen, polis memuru, astsubay ve iş adamlarının da bulunduğu 25 sanık hakkında ’ırza geçmek ve alıkoymak’ suçlarından 25’er yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 16:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?