2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz iddialarına eğitim camiasından sert tepki geldi

Adana’da bir ilköğretim öğrencinin, kendisine 7’si öğretmen toplam 25 kişinin tecavüzde bulunduğuna yönelik iddialarının ardından olayın basına yansıyış biçimi, eğitim camiasının tepkisine neden oldu.

Türk-Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi İsmail Koncuk, eğitim camiasının tepkisini basın açıklaması ile ortaya koydu. Problemler içinde boğuştuğunu belirttiği eğitimi sorunlardan arındırmak için öncelikli adımın öğretmenin, öğrenci ve velilerin gözündeki değerinin artırılması olduğunu ifade eden Koncuk, bu son olayda basının tam aksine duyarlı davranmadığını öne sürdü.

Suçlanan 7’si öğretmen 8 görevliden bazılarının 30 yıldır çalıştığını ve bugüne kadar hiç bir gayri ahlaki davranış içinde olmadıklarını belirten Koncuk, basında yer alan haberlerden öğrenci, öğretmen ve velilerin olumsuz etkileneceğini söyledi. Koncuk, "Öğretmenlerimiz, böyle çirkin bir olayla suçlanmaktan dolayı kendilerini savunmaktan bile utanmaktadırlar. Bu haberleri yapanlar, suçlu oldukları kesinleşmeyen, daha mahkemeleri bile yapılmayan bu insanları kendi eşleri, çocukları, arkadaşları, öğrencileri ve toplum gözünde ne duruma düşürdüklerini düşünmeli, gazeteciliğin bu olmadığını görmelidirler. Böylesine hassas olaylarla ilgili zaman zaman intiharlar bile yaşanmıştır. O halde kötü haberciliğin cinayetle eşdeğer olduğunu söylemek abartılı bir yaklaşım olmayacaktır" diye konuştu.

Suçlanan öğretmenlerle konuştuğunu belirten Koncuk, "Hiç birisi adı geçen öğrenciyi tanımamaktadır. Annesi okula gelip çaycı ile kavga etmiş. Bu olaydan sonra tanımışlar. Şimdi görseler yine tanıyamayacaklarını söylediler. Bu olayın biran önce aydınlatılmasını, titiz bir inceleme sonunda gerçek suçluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Eğitimi ilgilendiren haberler, Hülya Avşar veya Banu Alkan haberleri gibi görülüp verilmemeli. Basından daha çok hassasiyet bekliyoruz" dedi.

adana
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 14:21:55
Güncelleme :2 Kasım 2004 Salı 16:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?