2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz iddiası görevden etti

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Adana İl Müdürü Yusuf İyi'nin, eski sekreterinin tecavüz iddiasıyla suç duyurusunda bulunması nedeniyle Valilik tarafından görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.


Vali İlhan Atış, SHÇEK İl Müdürü hakkındaki tecavüz suçlamasının şimdilik iddiadan ibaret olduğunu belirterek, bir iddianın doğru olup olmadığının ise ancak soruşturma sonucu ortaya çıkabileceğini belirtti.

Atış, konuyu araştırmak üzere vali yardımcısını görevlendirdiğini, soruşturmanın selameti için de İl Müdürü Yusuf İyi'nin görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti. Vali Atış, “Umuyorum konu iftiradan ibarettir, konuyu araştırıyoruz” dedi. Bu arada, iddiaya göre, Şakirpaşa Mahallesi'nde bugün meydana gelen olayda, 155 polis imdat telefonunu arayan söz konusu eski sekreter M.G. (29), evinin SHÇEK İl Müdürü Yusuf İyi (39) tarafından basıldığını, can güvenliğinin olmadığını iddia ederek, yardım istedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, binanın girişinde makam otomobilinde bulunan Yusuf İyi'yi ifadesini almak üzere Şakirpaşa Polis Karakoluna götürdü.


Yusuf İyi, karakol çıkışı yaptığı açıklamada, M.G'nin, “Tehditle bana Cumhuriyet Savcılığına ifade verdirdiler. Sonra pişmen oldum. İfademi düzeltmek istiyorum” demesi ve kendisini çağırması üzerine eve gittiğini, ancak ikinci bir komplo ile karşılaştığını, evi basmasının söz konusu olmadığını savundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 18:24:06
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 18:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?