2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz mağduru kadının isyanı

Adana’da 4 yıl önce uğradığı tecavüz sonucu bir kız çocuğu dünyaya getiren genç kadın, affettiği tecavüzcüsünün, kendilerine söz vermesine rağmen çocuğuna sahip çıkmamasına sinirlenince, adliyeyi birbirine kattı.

 Genç kadın, daha sonra adliye önündeki yol ortasına oturarak trafiği aksattı.

İddiaya göre, mağdur A.Y. (24-Ayten Yeşilkaya), 1999 yılının Eylül ayı içerisinde, merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Doğankent Beldesi’nde evde yalnız başına ve hasta halde yattığı sırada, çiftçilikle uğraşan evli ve 3 çocuk babası Turgut A.’nın(25-Akdoğan) tecavüzüne uğradı. Bu olaydan sonra hamile kalarak bir kız çocuğu dünyaya getiren genç kadın, çocuğun babasının Turgut A. olduğunu ispatlamak için tüm yollara başvurdu.

Genç kadının girişimleri sonucu zanlı Turgut A. hakkında Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde "Zorla ırza geçmek ve kızlık bozmak" suçundan dava açıldı. Davada tutuksuz yargılanan A. suçlamaları kabul etmezken genç kadın, 3 yaşındaki kızı K.’nın gerçek babasının tecavüz sanığı olduğunda ısrar etti.

Dava sırasında yapılan DNA testi ile küçük K.’nin gerçek babasının Turgut A. olduğu kesinleşti. Aylar süren duruşma sonunda suçlamayı kabul etmeyen ve çocuğu reddeden Turgut A., sonunda mahkemece suçlu bulunarak "tecavüz" suçundan 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Karara itiraz eden Turgut A.’nın dosyası bu kez incelenmek üzere Yargıtay’a gönderildi. Mağdur A.Y.’nin şikayetinden vazgeçmesi üzerine Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını bozdu. Bunun üzerine Turgut A., resmi nikah sözü vererek beraat etti. Bu arada A.Y., kızı K.’nın öz babasının soyadını almak ve kimliğini çıkartmak için 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de dava açtı. A.Y., Turgut A’nın söz vermesine rağmen kendisine ve çocuğuna sahip çıkmadığını ve resmi nikah kıymadığını belirterek önce babalık davası açtı ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. A.Y., 2. Aile Mahkemesi’nde görülen babalık davası öncesi kriz geçirince adliyeyi karıştırdı. Öfkeli kadın, üzerindeki giysilerini yere atarak ortalığı birbirine katarken hıçkırarak ağladı. Gözü yaşlı kadın, "Kızımın öz babası Turgut A.’dır. Evlenme sözü verdi ama sözünde durmuyor. Beni herkese rezil etti. Bunu artık bilmeyen kalmadı. Kızına kimlik bile çıkartmıyor. Kızımla alay edilmesinden usandım, hayatımı karartılar. İntikam alıyorlar, ölmemi istiyorlar. Babası öz kızının kimliğini çıkartmak için benden 5 milyar lira istiyor. Nerde adalet, nerede hukuk?" diye bağırdı.

Kendisine tecavüz ederek hamile bırakan Turgut A. isimli sanığın cezaevinden kurtulmak için kendisiyle barışmak için aile büyüklerini aracı olarak gönderdiğini söyleyen A.Y., "O sapıkla kızım için birlikte yaşamaya karar verdim. Kendisini 15 gün çektim. Her gün eve alkollü gelince bende evden kaçtım. Bu sapığın yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum. Öz kızına kimlik bile çıkartmadı. Beni, imzalattıkları dilekçeyle kandırdılar" diye isyan etti.

A.Y., adliye koridorunda çığlıklar atarak fenalık geçirirken küçük kızı K.’de şaşkın gözlerle etrafına bakındı. Polisin ikna konuşmasına rağmen bu kez yola çıkan genç kadın, yol ortasına oturarak trafiği aksattı. A.Y., yoğun trafikte yola oturarak yerden kalkmak istemeyince, sonunda polislerce ikna edilerek duruşma salonuna götürüldü.

A.Y.’nin 2. Aile Mahkemesi’ndeki davası ise delillerin beklenmesi için ertelendi.

adana
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?