2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz sanıklarına şartlı tahliye

Adana’da, bir hayat kadınını kaçırıp işkence ve tecavüz ettikleri iddia edilen 5’i tutuklu 8 sanığın davası karara bağlandı. Mahkeme, 3 yıl 9’ar ay ağır hapse mahkum ettiği sanıkları şartlı olarak tahliye etti.

Karar, sanık ve yakınlarını sevince boğdu. Sultan A. (48) isimli hayat kadınını kaçırıp işkence ve tecavüz ettikleri iddia edilen 5’i tutuklu 8 sanığın Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmasına, tutuklu sanıklar Vedat Köse (47), Hacı Nebi Ulum (34), Murat Akbaş (24), Mehmet Özen (55) ve Murat Dalgıç (20) ile tutuksuz sanıklar Eyüp Yaramış (41), İsmail Özen (24) ve Serkan Kanatlı (25) katıldı. Mağdur Sultan A. duruşmaya gelmezken avukatı katıldı.
Cumhuriyet Savcısı ’Hürriyeti tahdit’ suçundan TCK 64, 179 maddelerinden yargılanan sanıklar hakkında 8’er yıl ağır hapis cezası istedi. Suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan Vedat Köse, ağlayarak, "Ben bu kadına yardım ettim. Şimdi sanık olduk. Ben evimi asgari ücretle zar zor geçindiren biriyim. Böyle bir olayı yapmam mümkün değil" dedi. Tecavüzle suçlanan sanık Murat Dalgıç ise, "Mağdur yalan söylüyor. Yanlarına gittiğimde kadın bana hakaret ve küfür edince kızarak kadını bıçakladım" diye kendini savundu. Murat Akbaş da, kadına kötülük yapmadıklarını, dayak ve işkence etmediklerini söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

"SABAHA KADAR TECAVÜZE UĞRADIM"

İlk duruşmada sanıkları mahkeme heyeti önünde tek tek teşhis ederek şikayetçi olan Sultan A. ise yaşadıklarını daha önce şöyle anlatmıştı:

"Mehmet Özen’e 1.5 milyar lira borcum vardı. Borcumu 4.5 milyar lira olarak ödediğim halde peşimi bırakmadılar. Beni yanlarına çağırıp Sarıçam Ormanı’na götürüp burada dayak attılar. Murat Dalgıç, bana kendi evimde sabaha kadar tecavüz etti. Cep telefonumu ve 150 milyon liramı aldı. Daha sonra Mehmet Özen’in iş yerine götürüp burada çırılçıplak soydular. Tekme ile suratımı vurup dişimi kırdılar, gözümü patlattılar. Vücudumda sigara söndürüp sıcak çay bardağını doldurup üzerime döktüler. Murat Dalgıç sustalıyla beni bacağımdan iki kez vurdu. Sanıklar Mehmet Özen ve Vedat Köse, ’Bu kadını öldürün. Ben bu alacağımdan vazgeçeceğim" dedi. Sanıklar beni öldü diye bırakınca Mehmet Özen beni evime bıraktı. Sanıklardan şikayetçiyim."

Duruşma sonunda mahkeme, İsmail Özen ve Serkan Kanatlı’nın delil yetersizliği nedeniyle beraatlerine karar verdi. Diğer 6 sanık ise önce 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti bu cezayı 3 yıl 9’ar ay ağır hapse indirdi. Sanıkların duruşmadaki iyi halleri ve yattığı süreleri göz önünde tutan heyet, sanıkların tahliyelerine karar verdi. Bu arada verilen hapis cezası Yargıtay tarafından onandığı takdirde, sanıkların 3 yıl 9’ar ay ağır hapis cezalarından geri kalan kısmını yatmak üzere tekrar cezaevine girecekleri bildirildi.

Önce verilen cezayla yüzleri asılan daha sonra tahliye kararıyla ile sevinen sanıklar "Adalet yerini buldu" dediler. Sanık yakınları da duruşma çıkışı avukatlarına sarılıp sevinç gözyaşları döktüler.

adana
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?