2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tecavüz suçundan tutuklandı

Adana’da, ev sahibinin ilköğretim okuluna giden erkek çocuğuna bıçak zoruyla tecavüz ettiği iddiasıyla gıyabi tutuklama kararıyla aranan şahıs, yakalanarak gözaltına alındı.

Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan yaşlı adam, ev sahibinin borcunu ödememek için kendisine iftira attığını öne sürdü. Yaşlı adam, cinsel organının işlevini yitirdiğini, böyle bir suçu işlemesinin de imkansız olduğunu söyledi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Fiili livata yoluyla tecavüz’ suçundan TCK 414/1 maddesi uyarınca 5 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Karip A. (74), mağdur çocuğun ifadeleriyle zor durumda kaldı. İlköğretim okulu son sınıfa giden Eren E. (13) isimli çocuk, mahkemede, "Beni para verme bahanesiyle evine çağırdı. İçeri aldı. Kapıyı kilitledi. Sesimi çıkarmamam için bıçak çekerek ölümle tehdit etti. Daha sonra arkama geçerek cinsel organını sürttü" dedi.

Bu ifadelerin ardından mahkeme heyeti tarım işçisi emeklisi olan 4 çocuk babası hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartı. Mahkemenin aradığı Karip A., önceki gün oturduğu Denizli Mahallesi 6. Sokak’taki evinin yanında bulunan kıraathanede yakalanarak gözaltına alındı. İnfaz büro amirliği görevlileri tarafından yargılandığı 5. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine getirilen yaşlı adamın, burada gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildi.

Karip A., suçlamayı reddederek, "Bana eski ev sahibim iftira attı. Ona 400 milyon lira borç vermiştim. Borcunu ödememek için bana bu çamuru attı. Ben yaşlı bir insanım. Cinsel organım işlevini kaybetti. İlaç kullanmadım. Yapmıyorum, yapamadım. İmkansız, bu vaziyette nasıl bu suçu işleyebilirim. Yapacak durumda olsam geneleve giderim" diye kendini savundu.
Yaşlı adam, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine teslim edildi.

Bu arada Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda, Eren E’de tecavüz bulgularına rastlanmadığı belirtildi.

İddiaya göre, 17 Temmuz 2004 günü Denizli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, yalnız başına oturan Karip A., ev sahibi Şehmuz E.’nin oğlu Eren E’yi para verme bahanesiyle çağırdı ve evine kilitleyerek bıçak zoruyla tecavüze yeltendi. Bu sırada olayı pencereden gören komşuları, yaşlı adamı çırılçıplak görünce durumu polise bildirdi. Bunun üzerine suçüstü yakalanan Karip A. hakkında dava açıldı.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 11:36:40
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?