4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

TEDAŞ’tan şaşırtan hizmet

TEDAŞ’TAN ŞAŞIRTAN HİZMET

Adana'da, onlarca ailenin ikamet ettiği 3 ayrı siteye giden 500 metrelik ana yol yaklaşık 3 yıldır aydınlatma hizmeti beklerken daha uzakta yapılan ve kimsenin oturmadığı tek bir ev için 3 aydınlatma direği diken TEDAŞ "Pes" dedirtti.

Adana'nın merkez Çukurova ilçesi, Bahçeşehir Mahallesi'nde kurulu Maliyeciler, Muhtarlar ve Basın Sitesi'nde oturan 100'ü aşkın aile, TEDAŞ'tan aydınlatma hizmeti alabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Aralarında imza toplayarak TEDAŞ İl Müdürlüğü'ne müracaat eden, bireysel anlamda yetkilileri arayarak şikayet ve taleplerini ileten vatandaşlar, "İhale edilecek", "Önümüzdeki yılın yatırım programına alındı" gibi bahanelerle 3 yıldır oyalanıyor.

Müstakil konutlarına kavuşma heyecanı ile siteye taşınan aileler, aydınlatma hizmeti bile alamamanın hayal kırıklığını yaşıyor. TEDAŞ'ın ilgisizliğine bir türlü anlam veremediklerini dile getiren site sakinleri, 3 yıldır 500 metrelik yolun aydınlatma beklediğini belirterek, "Çocuklarımız okula, dershaneye gidiyor. Özellikle kışın havalar çok erkek kararıyor. Bu yol zifiri karanlık olduğu için çocuk ve kadınlar gidip gelmeye korkuyor. Soğukta, yağmurda yollara dökülüp onları bekliyor, refakat ederek eve getirip götürüyor. Bu yola aydınlatma direği dikmeyen yetkililer, daha içinde kimse oturmazken tek bir ev için 3 aydınlatma direği dikti. Bunu anlamakta güçlük çekiyor, yetkilileri insafa çağırıyoruz. İlle bu aydınlatma hizmetine kavuşmamız için birilerinin bu karanlık yolda sokak köpeklerinin, hırsız, gaspçı ya da cinsi sapık birilerinin kurbanı mı olması gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada, gelen tepkiler üzerine bölgeye gelen TEDAŞ ekipleri, tek ev için yapılan 3 aydınlatma direğindeki lambalardan ikisini söktüğü, siteye yakın olanı bıraktığı görüldü.

TEDAŞ’TAN ŞAŞIRTAN HİZMET
TEDAŞ’TAN ŞAŞIRTAN HİZMET
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:04:00
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 13:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?