4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tefeci çetesi çökertildi

ADANA'DA TEFECİ OPERASYONU

Adana'da, maddi sıkıntındaki iş yeri sahiplerine faizle para verdikleri ve borçlarını ödeyemeyenlerin iş yerlerine zorla el koydukları iddia edilen tefecilik çetesinin liderinin de aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine tefecilik çetesinin lideri olduğu belirtilen R.E.'yi teknik takibe aldı.

Çete üyelerinin maddi sıkıntıdaki işyeri sahiplerini belirleyerek irtibat kurdukları ve faizle para verdikleri, ödeyememesi durumunda ise zorla iş yerlerine el koyduklarını belirleyen polis, 6 ayrı eve sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, çete lideri olduğu öne sürülen R.E. ile 7 kişi yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 4 tabanca, 1 pompalı tüfek, çok sayıda fişek ve dürbün ile farklı tarihlere yazılmış çekler bulundu.

Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından, "Çete kurmak ve üyesi olmak, gasp ve yağma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Tefecilik çetesinin 2 üyesinin de maddi sıkıntıdaki iş yeri sahiplerine faizle para verdikleri ödeyemeyince mallarına zorla el koyduğu gerekçesiyle daha önce tutuklandığı öğrenildi.

ADANA'DA TEFECİ OPERASYONU
ADANA'DA TEFECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 14:49:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 17:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?