4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tehlikeli binayı belediye yıkacak

TARTIŞILAN BİNAYI BELEDİYE YIKTIRACAK

Ceyhan Öğretmen Evi yakınındaki Ceyhan Belediyesi’ne ait yeşil alan içerisinde olduğu iddia edilen binayı, tehlike arzettiği için belediye yıktıracak

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı açıklamada, belediyenin yeşil alanı içerisinde olan binayı, sahil şeridi ile birlikte bir sosyal tesis alanı olarak değerlendirip vatandaşın hizmetine sunmayı düşündüklerini belirterek, "Ancak yarısı yıkılan bina bu yıkımdan dolayı büyük zarar görmüştür. Bina şu anda tehlike arz ediyor. Bu nedenle belediye olarak encümen kararı ile kendi ekiplerimizle binayı yıkacağız” dedi.

Sözlü, yıkım kararlarının belediye encümeninin kararlarına bağlı olduğunu hatırlatarak, “Yapılan iş yangından mal kaçırır gibi hoyratça bir davranıştır. Teknik elemanlarımız, şu anda binanın incelemesini yapıyor. Beton ve demir ölçümlerini, binanın mukavemeti ve sağlamlığını bir teknik raporla belgelendirdikten sonra bunu mahkemeye bir delil olarak sunacağız” dedi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise yaptığı açıklamada, söz konusu bölgedeki Sümer Holding’e ait olan binanın 9 Nisan 1999 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından kullanım amacı Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmek üzere hazineye devredildiğini belirterek, “Bu bina yeşil alan içerisinde ama projesiz, kaçak bir yapı. Hem de yola tecavüz ediyor. Biz Ceyhan Belediyesine binanın yıkım ile ilgili bir yazı gönderdik. Ancak bize cevap vermediler. İmar mevzuatına göre kaymakamların, belediyenin yıkması gereken yeri yıkmaması halinde yıktırma ve yıkım masraflarının da ilgililerden tahsil etme yetkisi vardır. Biz de kötü görüntü oluşturan bu projesiz kaçak yapıyı yıktırma yoluna gittik” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?