4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tek hayali erkek olmak!

Adana'da çocukluğundan beni kendini erkek gibi hisseden 26 yaşındaki genç kız, 6 yıldır beraber olduğu Amerikalı sevgilisiyle evlenebilmek için ameliyatla erkek olmaya karar verdi.


Yıllar önce Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya göç eden bir ailenin 9 çocuğundan biri olan 26 yaşındaki A.N., 5 yaşından bu yana kendini erkek gibi hissettiğini ifade ederek, "21 yıldır kendimi erkek gibi hissediyorum, tıraş oluyorum, kızlara aşık oluyorum" dedi.


Dünyada ve Türkiye'de kendi gibi çok insanın olduğunu, bu nedenle intihar edenlerin olduğunu söyleyen A.N., şunları kaydetti:
"Ben de böyle olmasını istemezdim. Kendimle çok mücadele ettim. Kız gibi olmayı çok denedim ama olmuyor. Kendi kimliğim olmak için çok mücadele ettim. Büyüdükçe kendimi kızların yanında buldum. Kızlar beni daha çok çekiyor. Sonuçta bu beni rahatsız ediyor. Görüntüm kız ama erkeğe bakamıyorum. 30-40 tane kız arkadaşım oldu, içinden sevgililerim oldu. Doğuştan erkek ruhluyum. Saçımı kısa kesiyorum, jöle sürüyorum. Bir erkek ne yaparsa aynısını ben de yapıyorum. İnsanlar bile benim kız mı erkek mi olduğuma
karar veremiyor. Bu benim çok ağrıma gidiyor. Günler geceler boyu ağladığım oldu. Toplum içinde çok zorluk çekiyorum."


Kız görüntüsüne rağmen 6 yıldır birlikte olduğu bir kız sevgilisinin olduğunu, sevgilisinin kendisine arkadaşlık teklif ettiğini anlatan A.N., erkek olup bir an önce ABD'de yaşayan sevgilisiyle evlenmek istediğini kaydetti.
Bundan sonra evlenmek ve duygularını yaşamak için tek hedefinin, tek hayalinin erkek olmak olduğunu belirten A.N., "Tek hedefim ameliyatla erkek olarak bu işkenceden kurtulmak. Bunun için hastaneleri 2-3 yıldır geziyorum ve bilgi topluyorum. Son alarak ameliyat olmak için bir hastaneye başvurdum. Cinsiyet değişimi ameliyatı sanıldığı kadar kolay olmuyormuş. Birtakım prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyormuş. Kadına yapay penis yapılabilmesi için mahkeme ve erişkin cinsiyeti araştırma konseyi kararı gerekiyormuş. Bu tür davalarda, mahkeme psikiyatri ve kadın doğum gibi çeşitli uzmanlık alanlarından rapor istiyormuş. Mahkemenin ardından yine çeşitli dalların uzmanlarının yer aldığı Erişkin Cinsiyet Araştırma Konseyi kararı gerekli oluyormuş. Bu konsey ise Türkiye'de sadece Marmara Üniversitesi ile Cerrahpaşa'da var. Kadına yapay penis yapılabilmesi için bu sürecin tamamlanması ve karar verilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"AMELİYAT İÇİN YARDIM BEKLİYORUM"
Bu nedenle erkek olabilmek için mahkemeye başvurduğunun altını çizen A.N., şöyle devam etti:
"Maddi durumum iyi olmadığı için Adana Barosu'nca görevlendirilen bir avukat beni savunuyor. Mahkemeye psikolojik ve hormonal dengeler bakımından daha çok erkeksi davranışlar gösterdiğim ve cinsel yönden mutluluğu kadınlarda bulduğum gerekçesiyle erkek olmak için başvuruda bulundum. Mahkeme halen devam ediyor. Kontrole gittiğim psikiyatrist de tedavinin 2 yıl süreceğini söyledi. Ancak ben 2 yıl bekleyemem."


A.N., ailesinin Güneydoğu Anadolu'dan gelen kapalı bir aile olduğu için ameliyata karşı çıktığını söyleyerek, "Ailem benim erkeksi duygularımın olduğunu çok geç öğrendi. Ben onlardan hep gizledim. Ama yaşım ilerleyince artık gizleyemez hale geldim. Geç söylediğim için, bir de geleneksel yapıya sahip oldukları için özellikle ağabeylerim bu durumu kabul etmek istemiyor. Ama ben ne olursa olsun erkek olmak istiyorum. Çünkü bu durumu ben yapmadım. Bu Allah'tan gelen bir şey. Kimse böyle olmak istemez.

Benartık kimliğime kavuşmak istiyorum" dedi.
ABD'de yaşayan kız arkadaşını telefonla arayan A.N., sevgilisini çok özlediğini vurgulayarak, "Seni çok özledim. Mutlu olacağımız günler çok yakın. Seni çok seviyorum" diye konuştu.
A.N., arkadaşlarının ve sevgilisinin kendisini Nihat Doğan'a benzettiğini, bu nedenle cinsiyet değiştirdikten sonra adını Nihat yapacağını kaydetti.
A.N., ameliyat için doktorların istediği 15-20 bin TL'yi karşılayamayacağını ve yardım istediğini de sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?