4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tek kurşunla öldürdüler

Adana'da sokak ortasında 2 kişinin başına birer kurşun sıkarak öldürdükleri ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 9 Nisan 2009 tarihinde, merkez Seyhan ilçesi, Gülbahçe Mahallesi 13308. Sokak içerisinde Kadir Çevik (27) ile Soner Çiftçi'nin (27) başlarına birer kurşun sıkılarak öldürülmesi olayıyla ilgili 2 zanlı yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışma neticesinde ölen gençlerin, uyuşturucu satışı ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunduğu belirlendi.

Çevik ve Çiftçi'nin iş yaptığı kişileri belirleyerek, takibe başlayan polis ekipleri,
arkadaşları Ali A.'nın (27) 2 yıl önce yaralama olayında kullandığı tabancanın çifte cinayette de kullanıldığını belirledi. Ali A.'yı sorgulayan ekipler, silahın son olarak Çevik ve Çiftçi ile uyuşturucu alışverişi yapan Mehmet E.' de (27) olduğunu tespit etti.

Düzenlenen operasyonla Gülbahçe Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan Mehmet E.'nin, ilk ifadesinde olay günü başka bir yerde bulunduğunu belirterek suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Daha sonra olay gecesi cinayet mahallinde olduğununbelirlenmesi üzerine, silahı kendisinin kullandığını itiraf eden Mehmet E. ile Çevik ve Çiftçi arasında cinayet gecesi uyuşturucu satışından elde edilen gelirin paylaşılmasıyla ilgili tartışma yaşandığını söylediği öğrenildi.

Cinayet zanlıları sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilirken, Mehmet E. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken Ali A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 10:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?