5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

'Tek liste' çağrısı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkan Adayı Halil Avcı, yönetim kurulu seçimlerinin tek listeyle oluşturulmasının Adana’nın yararına olacağını söyledi.

Geçen hafta yapılan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde kendi grubundan meclis üyesi seçilen Halil Avcı, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan yönetim kurulu seçimi öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Avcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) düzenlediği basın toplantısında, başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerine tek listeyle gidilmesi gerektiğini savunarak, bunun Adana’nın yararına olacağını söyledi.

TOBB Yasası’nda yapılan değişiklik sonucu sayısı 84’den 99’a çıkarılan ATO meclis üyelerinin 51’nin ilk kez seçildiğini belirten Avcı, bununla gereken kan değişikliğinin sağlandığını ve meclisin daha da canlandığını ifade etti.

Yönetim kurulu seçimi için bir önceki dönemde görev yapan Başkan Şaban Baş ile görüştüklerini belirten Avcı, Baş’a "tek liste" önerdiğini açıkladı. Avcı, "Daha önceleri de söylediğim gibi kent için hayırlısı olan ortak aklın sonucu ortaya çıkacak, ortak listeyle seçime gidilmesidir. Ortak listeyle yönetim kurulunun seçilmesi Adana’nın yararına olacaktır" ifadesini kullandı.

Kendisinin geçen dönemde ATO Başkan Vekili olarak görev aldığını belirten Avcı, yönetim kurulu başkanlığına adaylık sebebini gereken kan değişimi olarak gösterdi.

Şaban Baş’ın, yönetim değişikliğinin Adana’ya zarar vereceği yönündeki değerlendirmesine katılmasının mümkün olmadığını kaydeden Avcı, "Bu açıklamayı şanssızlık addederim. Ben Adana için zararlı bir insan mıyım? Yaptıklarıma bakılırsa Adana için faydalı bir insan olduğum görülecektir. ATO’da görev verildiğinde nasıl faydalı olacağım görülecektir" dedi.

Üyelerin oylarına ipotek konulamayacağını söyleyen Avcı, "Ben herkesin demokratik görüşlerine saygılıyım. Ben delege ağası değilim" sözleriyle de Şaban Baş’ın seçim günü yaptığı açıklamalara gönderme yaptı. Avcı, seçim öncesi yolsuzluklar yaptığı yönünde hakkında dağıtılan bilgiler için de hukuki yollara başvuracağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:00:49
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 16:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?