4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

TEKDER'den destek ziyareti

TEKDER, ADANA ESOB'TAN DESTEK İSTEDİ

Tekniker ve Yüksek Teknikerler Derneği (TEKDER) Çukurova Şube Yönetimi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık’ı ziyaret ederek çalışmalarına destek istediler.

TEKDER Çukurova Şube Başkanı Mehmet Dağlı, yönetim kurulu üyeleri Mehmet İlbuğu, Mehmet Yıldız ve Turgay Bayar ile makamında ziyaret ettiği ESOB Başkanı Barışık’a sorunlarını anlattı.

Bazı kurumlarda çalışan meslektaşlarının kadro, unvan ve yetki sorumluluğu konusunda sıkıntılar çektiğine dikkat çeken Dağlı, serbest çalışan meslektaşlarının imza yetkilerinin bulunmadığı için projelere imza atamadığını, bilirkişilik görevinin de verilmediğini kaydetti.

Adana ESOB Başkanı Barışık da, meslek yüksek okulu mezunu tekniker ve yüksek teknikerlerin de el ele vererek bir mesleki oda sahibi olmalarını istedi. Barışık, “Teknikerler de bu ülkenin evlatlarıdır. Onlara da hak ettikleri değer ve yetkiler verilmelidir. Bu konuda üzerimize düşen her türlü çabayı göstermeye hazırız. Umarım, hükümetimizin yetkilileri de meslek yüksek okulu mezunlarının sorunlarına makul çözüm getirirler” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 11:03:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 11:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?