4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tekel işçileri sürgünden döndü

Adana Sigara Fabrikasının özelleştirilme çalışmaları sebebiyle İskenderun Madenli Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğüne gönderilen 112 işçi, bir yıl aradan sonra eski görev yerlerine iade edildi.


Alınan bilgiye göre, Adana Sigara Fabrikası’nda çalışırken özelleştirme gerekçesiyle İskenderun Madenli Tütün İşletme Müdürlüğü’ne gönderilen tekel işçilerinin çabaları sonuç verdi. Evlerinden uzakta kalmak yada her gün 320 km yol kat ederek işe gidip gelmek istemediklerini dile getiren işçilerin sesine kulak veren milletvekilleri, Bakanlık ve Tekel üst düzey yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç alındı. Görüşmeler neticesi ailelerinden uzak sıkıntılı günler geçiren112 tekel işçisinin tayinleri tekrar Adana Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğüne çıkartıldı. Tayin haberi en çok işçi ve ailelerini sevince boğdu. İşçiler adına konuşan İrfan Şükrü Alpsoy, yaşadıkları mutluluğu anlatırken duygulu anlar yaşadı.


MİLLETVEKİLLERİMİZE MİNNETTARIZ
İskendurun’da çok zor durumda çalıştıklarını eş ve çocuklarından uzak günler geçirdiklerini belirten Alpsoy, şöyle konuştu:
“Yeniden doğmuş gibiyiz. İşçilerimiz ve aileleri bu haber üzerine adeta sevince boğuldu. Bizi bu sıkıntılardan kurtaran milletvekillerimize teşekkür ederiz. En kısa zamanda tüm arkadaşlarımızla vekillerimizi Meclis’e teşekkür ziyaretine gideceğiz. Kendilerine minnettarız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?