5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Tekel işçisi, ampul boyayıp eylem yaptı

TEKEL’in özelleştirilmesine tepkilerini göstermek için yürüyüş yapan Adana Sigara Fabrikası çalışanları, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) önünde oturup ampul boyadı.

TEKEL çalışanları, fabrikadan AK Parti İl Başkanlığı binası önüne kadanr sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İşçi Partisi (İP) üyeleri de destek verdi.

AK Parti il binasının önünde toplanan yaklaşık 150 kadar işçi, hükümet ve AK Parti aleyhine slogan attı. Çevik Kuvvet ekibi, işçileri partiden uzak tutarak sadece kaldırımda açıklama yapmalarına izin verdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Hüseyin Kaya Elbek ve TEKEL’de örgütlü Tekgıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Şube Başkanı Gürsel Diliçıkık ile bir grup işçi, kurumu özelleştirmek isteyen hükümete olan tepkilerini beraberinde getirdikleri ampulleri siyaha boyayarak gösterdi.

Gürsel Diliçıkık, TEKEL’in 30 bin çalışanı ve 470 bin tütün üreticisinin yanında 3.5 milyon insanın ekmek kapısı olduğunu söyledi. TEKEL’in günlük 28 trilyon lira ciro yaptığını kaydeden Diliçıkık, IMF ve Dünya Bankası’nın dayatmaları sonucu satılmak istendiğini savunduğu TEKEL’in özelleştirilmesini "Vatana ihanet" olarak nitelendirdi ve karardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Bir süre oturma eylemi yapan işçiler daha sonra fabrikaya geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 15:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?