4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tekerlekli sandalye ile gelen mutluluk

ÖZÜRLÜ FATMA NUR TEKERLEKLİ SANDALYESİNE 8 YAŞINDA KAVUŞTU

Adana'da doğuştan iki ayağı tutmayan 8 yaşındaki kız çocuğu, ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle alamadığı tekerlekli sandalyeye belediye yardımı ile kavuştu. Büyük sevinç ve heyecanla sandalyesini alan Fatma Nur Çakmakçı, "Artık sürekli evde kalmayacağım için çok mutluyum" dedi.

Doğuştan iki ayağı sakat olarak dünyaya gelen ve 8 yıldır annesinin kucağında taşıdığı Fatma Nur Çakmakçı, Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği tekerlekli sandalye ile adeta yeniden doğdu. Babası da sakat olan ve ailesinin maddi imkansız yüzünden alamadığı tekerlekli sandalyeye 8 yıl sonra kavuşan Fatma Nur, sevincini annesiyle birlikte paylaştı. Anne Dürdana Çakmakçı, yokluk içinde yaşadıkları için hem eşine hem de kızına bakmak zorunda olduğunu, artık yaşı ilerlediği için çok zorlandığını söyledi.

Çakmakçı, kızının belden aşağısı tutmadığı için sürekli evde kaldığından sıkıldığını ve dışarı çıkmak istediğini belirterek, "Onu 8 yaşına kadar sürekli kucağımda taşımak zorunda kaldım. Hastaneye, parka sürekli kucağımda taşımak zorunda kaldım. Önceleri küçüktü ama artık 8 yaşına geldiği için büyüdü. Taşıması çok zor oluyordu. Çocuğumu taşıyacak gücüm kalmamıştı" diye konuştu.

Kızının artık sokakta rahat rahat gezebileceğini dile getiren Çakmakçı, "Kızım belki ayağa kalkmıyor ama en azından arkadaşlarıyla birlikte bensiz sokakta kalabilecek. Tekerlekli sandalyesine binerek onlarla parka gidebilecek. Bunu bize sağladıkları için çok mutluyum. 8 yıldır hem kızım hem de ben çok acı çektik. Artık acılar hafifledi" şeklinde konuştu.

8 yaşındaki Fatma Nur ise, tekerlekli sandalyeye kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Mutluluğumun en önemli nedeni artık anneme fazla yük olmamamdır. Önceleri annem beni sürekli kucağında taşımak zorunda kalıyordu. Ama artık sadece tekerlekli sandalyemi sürecek. Hem annemin hem de benim işkencem bitecek" dedi.

8 yıldır evde süren esaretinin tekerlekli sandalye ile biraz olsun azalacağını belirten küçük kız, fakirlik nedeniyle eve mahkum yaşamak zorunda kaldığını, ancak imdadına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yetiştiğini söyledi.

Anne Dürdane Çakmakçı, kızını tekerlekli sandalyeye koyarak mutlu bir şekilde evine gitti.

ÖZÜRLÜ FATMA NUR TEKERLEKLİ SANDALYESİNE 8 YAŞINDA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 10:43:02
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 12:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?