29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Tekerlekli sandalye tenis turnuvası

Adana Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Atlıspor Kulübü'nün düzenleyeceği Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası, 26-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.


Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Esat Tuğberk, kulübün sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, engellilere yönelik kort tenis turnuvasının Adana'da ilk kez yapılacağını ve bu yüzden büyük heyecan duyduklarını belirterek, turnuvada Ağustos ayında Romanya'da yapılacak Silver Found Tenis Turnuvası'na katılacak milli takımı seçmelerinin de yapılacağını kaydetti.

Engellilerin su ile terapi edilmesi için bir proje hazırladıklarını ve Avrupa Birliği'nden yaklaşık 100 bin dolar destek istediklerini
kaydeden Tuğberk, projenin onaylanması halinde Adana'ya çok önemli bir hidroterapi merkezi kuracaklarını söyledi.


Kulüp Tenis Sorumlusu Tuncay Canver ise, böyle bir organizasyonun bölgede ilk defa gerçekleştirildiğini hatırlatarak, turnuvayı aynı zamanda toprak kortlarda yapmayı planladıklarını söyledi. Canver, federasyona toprak kortlarda yapılması için öneri götürdüklerini, ancak yetkililerin ilk maçı izleyip ona göre onay vereceklerini ifade etti. Turnuvaya 30-35 engelli sporcunun katılmasını beklediklerini dile getiren Canver, engellilerin sesini duyurmak gerektiğini, bunun da kendilerinin asil görevlerinden olduğunu kaydetti. Canver, turnuvanın 26-30 Temmuz tarihlerinde Atlıspor Kulübü kortlarında yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 17:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?