2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TEKEV'den eğitim atağı

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) bünyesinde düzenlenen AB Eğitim-Kültür Programları Leonardo da Vinci A Tipi Hareketlilik (Mobility) Proje Eğitimi başladı.

TEKEV Adana Şubesi’nde düzenlenen ve 11 Şubat 2005 tarihine kadar sürecek olan eğitim projesinden, büyük çoğunluğu meslek lisesi öğretmenleri ve emniyet personeli olmak üzere 32 personel faydalanacak.

AB Eğitim ve Kültür Programları çerçevesinde proje hazırlama konusunda eğitim verilmesi, eğitim verecek ve yeni oluşturulan proje grubunda eğitim alacak öğretmenlere yönelik projenin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan TEKEV Adana Şube Başkanı Sait Altıparmak, 1987 yılında merkezi Ankara’da olmak üzere Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından kurulan TEKEV’in, bugün ülke çapında 5 şubesiyle hizmet verdiğini belirtti.

TEKEV’in amacının, ülkemizdeki mesleki eğitimi layık olduğu seviyeye çıkarmak, mesleki eğitimde görev yapan öğretmenlerin özlük haklarını korumak, bu amaçlar için her türlü ilmi çalışmaları yaparak sunmak olduğunu belirten Altıparmak, "Vakfımız, Milli Eğitim’in temel amaçlarını şiar edinmiştir. Bu doğrultuda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfımız, aynı zamanda Milli Eğitim Şurası üyesidir. 2004 yılı Ocak ayından itibaren ülkemizin AB Eğitim ve Kültür Programları Fonları’ndan yararlandırılmaya başlaması ile faaliyetlerini bu yönde yoğunlaştırmıştır. Mesleki eğitimde yeni metot ve yaklaşım arayışları içeren bu projeleri ülkemiz mesleki eğitimi için bir fırsat olarak görmekteyiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Kabacık da, Adana olarak teknik yönden rehberlik isteyen illere yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtirken, iki aylık süreçte seminere katılımcıların dört dörtlük seviyeye geleceklerine inandığını ifade etti.

Proje Koordinatörü Veysel Köktaş ise, projenin belirli bir sürede belirli bir kaynakla, belirli insanlarla bir sorunun çözümüne yönelik bileşenleri kapsayan vaka olduğuna işaret ederek, projenin oluşturulmasında projeyi yapan insanların belirli bir vizyona sahip olması gerektiğini belirtti.

Gazi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Ateş de, rektörlük bünyesinde AB projelerini takip eden birimler olduğunu belirterek, 2004 yılında Türk Ulusal Ajansı’na 36 proje teslim ettiklerini, 32’sinin asıl, birinin de yedek olarak kabul edildiğini ve uygulanmaya başlandığını ifade ederek, "AB kriterlerinde insanın eline ’Al bu parayı kullan, istediğin gibi harca’ diye vermiyorlar. Bunu vermelerinin bir yöntemi var. Alırken alıyorlar. Biz her sene AB Komisyonu kasasına katılım için belli bir miktar para ödüyoruz. Ama oradan almamız için de proje üretmemiz gerek. Bugüne kadar böyle bir proje yapılmamış, üretilmemiş. Portekiz’in, toplamda 10 milyon nüfusu var, Yunanistan İstanbul’dan az nüfusa sahip. Ama onların ürettikleri projeler senede 300’leri buluyor. O zaman bizim de verdiklerimizi geri almak için bir şeyler yapmamız lazım. Bu da proje yapmaktan geçiyor" diye konuştu.

adana
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet YAVUZ IP: 88.244.172.xxx Tarih : 16.10.2008 20:06:52

TEKEV DERNEĞİNİ BU YATIRIMLARINDAN DOLAYI TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUM ÇÜNKÜ BENDE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MARALÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENÇİSİYİM YANİ ÜLKE SANAYİSİNİN BİR ELEMANI SAYILIRIM TEKEVİN BİZ ÖĞRENÇİLERE VERDİKLERİ BURSLARDAN DOLAYI DA TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA