2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Tekneleri barakada imal ediyorlar

Adana'nın tek tekne imalatçısı Rıfat-Ali Şardaşlar kardeşler, tekne imalatını bir barakada gerçekleştiriyor.

Baba Mehmet Şardaşlar'dan tekne imalatı ile tamir-bakım mesleğini alarak bugünlere getiren Rıfat ve Ali Şardaşlar, imalatı barakayı andıran bir atölyede yapıyor.

Bunun nedenini polyesterle çalışmalarına bağlayan Şardaşlar kardeşler, "Polyesterin kokusu kapalı alanda sağlığımıza zarar veriyor. Açık havada ise koku uçuyor" dedi.

Tekne yapımı aşamalarıyla ilgili bilgi veren Rıfat Şardaşlar, "Polyesteri önceden hazırlanan kalıbımıza sürerek kurumasını bekliyoruz. Kuruduktan sonra çıkartıyoruz. İki parça olan kalıbı birleştiriyoruz. Sonradan diğer malzemeleri müşterinin istekleri doğrultusunda ekliyoruz" diye konuştu.

Adana'nın Karataş, Yumurtalık ilçeleri ile İskenderun ve Mersin'den tekne siparişleri aldıklarını belirten Rıfat Şardaşlar, "Tekne imalatını siparişle gerçekleştiriyoruz. Teknelerimiz gezi ve balık tutmak için kullanılıyor. Müşterilerimiz genelde orta tabakadan kişiler. Yaptığımız teknelerin motorlarını müşteriye göre ya kendimiz takıyor, fiyata ekliyoruz ya da müşteri kendi getiriyor, takarak teslim ediyoruz. Motorsuz tekne fiyatlarımız, 4 metrelik iki kişilik tekne 4 bin YTL, 9 metrelik 8 kişilik tekne 10 bin YTL civarında. Ayda 10 adete kadar imalat yaptığımız oluyordu. Ancak, şimdi liman kayıt parası alındığı için fazla imalat yapamıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:18:49
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?