4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Tekvando ve kick boks öğreniyorlar

Adana’nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan tekvando ve kick boks kursları mahalle halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Adana Valisi İlhan Atış, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Zeki Arslan ve Mahalle Muhtarı Hasan Güder’in büyük gayretleri sonrası yapılan spor salonunda çalışmalara başlayan gençlerin heyecanlı oldukları görüldü.

Tamamıyla ücretsiz olan kurslara katılmak isteyenler çocukların Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırmaları gerektiği belirtilirken, Tekvando Antrenörü Hasan Aldatmaz ve Kick Boks eğitmeni Esin Güder tarafından çalışmalar yaptırıldığı ifade edildi.

“DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARACAĞIZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Zeki Arslan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şakirpaşa Spor Salonu’ndaki çalışmaları yerinde izlerken, antrenörlere ve sporculara başarılar diledi.

Arslan sporculara hitaben yaptığı konuşmada, “Öncelikle hepinize buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. El ele verip mahallemizin sporda başarılı olmasını sağlamalıyız. Bunun için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Derslerinde başarılı olmayanlar sporda da çok başarılı olamazlar. Önce eğitim, sonra spor” diye konuştu.

“SPOR ŞİDDETİ BARINDIRMAZ”

Şakirpaşa Mahallesi’nin yoğun göç alan bir yerleşim birimi olduğunu ve suç işlemeye müsait mahalleler arasında gösterildiğini anlatan Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda da kick boks antrenörü olan Hasan Güder, bu tabuyu yıkmak istediklerini söyledi.

Sporun sayesinde çocukları küçük yaştan itibaren disiplinli ve eğitimli bir şekilde yetiştireceklerini söyleyen Güder, “Mahallemizde bazı olayların olduğu bir gerçek. Açılan bu kurslarda yetişen çocukların polislerimize taş atmayacağına inanıyorum. Çünkü burada onların spor yapması için tüm imkanlar seferber edildi ve daha da bilinçli şekilde spor yapmaları için biz onların yanındayız. Toplum bilincinin sağlıklı bir şekilde oluşması için spor en iyi araçtır. Mahalle sakinlerimizin bu konuda bize yardımcı olacaklarından hiçbir şüphemiz yok. Zaten şu ana kadar kursa katılanların sayısı 300. Biz bunu iki katına çıkaracağız. İnşallah mahallemizde polise taş atan değil, rakiplerine yumruk, tekme atan çocuklarımız çıkacak” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Zeki Arslan ve Mahalle Muhtarı Hasan Güder kendilerine Vali İlhan Atış ve Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslıhan sarman IP: 88.232.206.xxx Tarih : 24.07.2009 14:45:11

süper bişey  bende gelmek istyorum ama nasıl olacak cok merak ediyorum kurslarını nasıl kayıt yapacağız biraz acık konusun sevgiler