4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Telekulak iddiaları

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Servisi'nde görevli bir polis memurunun, dinlediği telefonları yasal olmayan yollarla bazı belediye başkanları, siyasiler ve medya mensuplarına servis yaptığı iddialarını değerlendirdi. Durak, kendisinin de dinlendiğini savunarak, "Dinlendiğimi AK Partili bir milletvekili de bana söyledi" dedi.
Durak, düzenlediği basın toplantısında 'telekulak' iddiasının kent için son derece üzücü olduğunu belirterek, "Bu olay için 'çete' yakıştırması hafif kalır, daha büyük düşünülmeli" diye konuştu.
Son yerel seçimler öncesi AK Parti'den istifa ederek MHP'ye geçen ve yeniden seçilen Aytaç Durak, seçimlerden bu yana belediyede müfettişlerin eksik olmadığını ileri sürerek şöyle devam etti: "Evraklarımın hiçbiri gizli değildir. Odalarımın kapı kilidi bile görevi devraldığım günküyle aynıdır. Hiçbir kapı kilidi değişmemiştir. Daha önce iş yerime girilerek çelik kasadan bazı evraklar çalınmıştı. Benim hiçbir gizlim saklım yoktur. Ben, muhaliflerimle de çalışıyorum."


Durak, zaman zaman dinlendiğine dair kendisine bilgi geldiğini vurgulayarak, "Dinlendiğimi bana AK Parti'li bir milletvekili de söylemişti. Ben bundan şikayetçi olmadım. Kentin huzuru için bütün aydınlar, savcılar, baro, sendikalar ve sivil toplum örgütleri bunun üzerine gitmeli. Ayrıca, AK Parti eski İl Başkanı Abdullah Doğru'nun da görevini devrettiği günlerde dinlendiği ortaya çıktı" dedi.
Konunun bütün yönleriyle incelenmesi gerektiğini ifade eden Durak, Ankara'dan gelen araştırma ekibinin konunun üzerine gitmediğini iddia ederek şunları söyledi: "Kim dinlettiyse açığa çıksın. Ankara'dan gelen araştırma ekibi, konuyu inceleyip gitmiş. Belki de olayı kapatmak için gelmişlerdir. Bu olayın üzerine gitselerdi, gelip benimle de görüşürlerdi. Bu yolla maddi amaçlı şantaj yapılmak istendiğini sanmıyorum. Dinleme olayının siyasi amaçlı olarak yapıldığını düşünüyorum."
Bireysel olarak dava açmayacağını yineleyerek, kamu adına konunun Cumhuriyet Savcılığınca takip edilmesini gerektiğini belirten Durak, "Bu olay için 'çete' yakıştırması hafif kalır, konunun daha ciddi olduğu düşünülmeli" dedi.


Telekulak iddiasını gündeme getiren, Adana'dan günlük yayın yapan Ekspres Gazetesi'nin dünkü sayısında Adana Valiliği'nin söz konusu olayla ilgili soruşturma açarak M.A. adlı memuru kızağa aldığı, Van'a tayini çıkan polis memuru için 22 Temmuz'da bir otelde bazı belediye başkanları ile bir siyasi partiye mensup çok sayıda kişi ve medya mensuplarının katılımıyla veda yemeği verildiği bilgileri yer almıştı. Düzenlenen veda yemeğinin de telekulak olayının bağlantılarını ortaya çıkardığı öne sürülmüştü.


Belediye Başkanı Durak, verilen veda yemeği ile ilgili olarak, "Böyle bir veda yemeğinin mutlaka bir fotoğrafı vardır. Bu da ortaya çıksın" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 19:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?