2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

TEMA yararına resim sergisi

Çukurova Güzel Sanatlar Derneği üyesi sanatçılar, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) yararına resim sergisi düzenledi.


Sabancı Kültür Sitesi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan "Sanattan Doğaya Dokunuş" adlı karma resim sergisinde 30 sanatçının 60 eseri halkın beğenisine sunuldu.

Çukurova Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Hacı Mehmet Özer, dünyanın her geçen gün biraz daha kirlendiğini belirterek; yaşadığımız dünyaya herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Özer, hava, toprak ve suyun kirlenmesine bağlı olarak son günlerde birçok sektörün bundan olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, "Bu konudaki duyarlılığına inadığımız TEMA Vakfına katkıda bulunmak için resim sergisi düzenlemeye karar verdik." diye konuştu.


TEMA Vakfı İl Temsilcisi Halil Akyürek ise, "Herkesimden insanın destek verebilme gayreti içinde olması bizim için önemlidir. Burada da bunu görüyoruz ve bu durum bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir." dedi. Ayrıca; Akyürek, gerekli kaynak bulunduğu takdirde pek çok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını vurguladı.
Sergi, 10 Mayıs'a kadar ziyaretçiler için açık kalacak.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 23:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?