3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

TEMSA, otomotiv laboratuvarı açtı

Temsa A.Ş., Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) otomotiv laboratuvarı kurdu. Firma Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, açılan laboratuvar ile sanayideki ara eleman sıkıntısının ve gençlerin işsizlik sorununun çözülebileceğini söyledi.

 


Buldurgan Temsa Otomotiv Laboratuvarı'nın açılış töreninde konuşan Temsa A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, sanayi-üniversite işbirliğinin bir örneği olan Temsa Otomotiv Laboratuvarı sayesinde otomotiv bölümünde okuyan öğrencilerin teorikte öğrendikleri bilgileri pratikte de uygulama imkanı bulacaklarını ifade etti. Haftanın 2 günü laboratuvarda, 3 günü ise Temsa'da uygulamalı olarak devam eden eğitimlere katılacak olan öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştireceğini belirten Buldurgan, "İki derslikten oluşan laboratuvar, her türlü ekipmanı bünyesinde bulundurması ve Temsa çalışanlarından oluşan eğitim kadrosuyla Türkiye'deki uygulamalı eğitimlere örnek teşkil edecektir" dedi.
Uygulamalı eğitim gerektiren açık iş pozisyonları için ihtiyaca yönelik nitelikli elaman yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Buldurgan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye nüfusunun en büyük kısmını oluşturan gençler, nitelikle işgücüne dönüştürülerek sanayi ve hizmet sektöründe ara elaman olarak istihdam edilebilir. Bu noktada üniversite ile gerçekleştirilen işbirlikleri ve mesleki eğitimler büyük önem taşıyor. Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz projeyle işsizlik-sanayi arasındaki kısır döngüyü kaldırmayı ve mesleki gelişim programları ile öğrencilerin istihdam konusundaki karamsarlıklarını azaltmayı istiyoruz."
Buldurgan, Temsa Otomotiv Labotavurı'nın komple araç şasesi ve benzinli motorlar, şanzıman, tüm motor parçaları, el aletleri ve bilgisayarları ile küçük bir otomotiv fabrikası görevi gördüğünün altını çizerek, "Haftanın belli günlerinde eğitim olarak 3 Temsa görevlisi otomotiv teknolojileri, otomotiv elektroniği ve kalite sistemleri gibi konularda öğrencilere eğitim verecek. Haftanın belli günlerinde Temsa Eğitim Birimleri'nde çalışan öğrenciler, mekanik montaj, elektrik montaj, kanaklı montaj, ölçme ve
kontrol aletleri kullanımı, imalat makinelerinin tanıtımı ve kullanılması, problem çözme teknikleri, giriş kalite ve kalibrasyon laboratuvarı çalışmaları ve tirm montaj gibi konularda eğitim alacak" diye konuştu.
30 kişilik özel Temsa laboratuvarında öğrencilere 28 haftada teorik ve pratik eğitimlerin verilmesinin planlandığını belirten Buldurgan, programa katılarak başarılı olan öğrencilerin ise Temsa'nın ihtiyaçları doğrultusunda istihdam edilebileceğini kaydetti.


Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise, Çukurova Üniversitesi'nin iki yüzü bulunduğunu, birincisinin fakülteler, ikincisinin ise meslek yüksek okulları olduğunu belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Akınoğlu, "Sanayi kuruluşlarının üniversiteyle işbirliği içerisinde olması hem nitelikli eleman yetişmesine hem de sanayinin ara eleman bulmasına yardımcı olur. Ayrıca bu tür faaliyetler meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra öğrencilerin istihdam edilmesini sağlar" şeklinde konuştu.


Adana'ya ikinci bir meslek yüksek okulunun şart olduğunu dile getiren Akınoğlu, bu okulun sanayiye itici güç olacağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından 29 otomotiv öğrencisine Temsa A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Buldurgan tarafından sertifika verildi. Sertifika töreninin ardından Temsa Otomotiv Laboratuvarı'nın açılışı yapılırken, öğrencilerin eğitimi için okula Temsa otobüsü hediye edildi. Temsili olarak aracın anahtarı Akınoğlu'na verildi, ardından laboratuvar gezildi.


Açılışa Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.

..
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 01:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?