3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Temsa Global hızla büyüyor

Temsa Global A.Ş. Kamyon ve Otomotiv İş Birimi Genel Müdürü Yusuf Soner, Temsa Global'in, yılın ilk 8 ayında pazardan 4.5 kat hızlı büyüdüğünü belirterek, kötümserlikle bir yere varılamayacağını, iyimser olmak gerektiğini söyledi.

Soner, Temsa Global Eğitim Laboratuvarı'nın açılışında basın mensuplarının küresel dalgalanmalarla ilgili sorularını yanıtladı.

Sektör açısından, gelecekte ne olacağını şu an için kestiremediklerini belirten Soner, "Ancak, Temsa için konuşabilirim. 5 senedir Temsa pazardan daha hızlı büyüdü. Bu sene ilk 8 aya bakarsanız pazar yüzde 5 büyüdü, biz yüzde 22 büyüdük. Genel pazardan 4.5 kat daha hızlı büyüdük. Önümüzdeki dönemde bizim hedefimiz; madem pazarı kestiremiyoruz, pazarın ne olduğunu kestiremiyoruz, o zaman pazar her ne olursa olsun pazardan hızlı büyümek. Bizim karşımızdaki hedef bu" dedi.

Yarının gerçekleşmelerinin bugünün beklentileri olduğunun altını çizen Soner, "Bugün bizlerin beklentileri neyse, yarınki pazar da o olacaktır. Bu beklentileri şekillendiren de sizler ve bizleriz. Daha güzel bir Türkiye için sizlerin de bizlerin de hep iyiyi düşünmesi lazım, iyi yönde adım atması lazım. Mutlaka önümüzde sıkıntılar olacaktır, mutlaka dünyada olanlardan Türkiye de etkilenecektir. Ama Türkiye sonuç olarak iyiye giden bir ülkedir, iyi olacaktır inşallah" diye konuştu.

Temsa'nın 5 yıldır pazardan hızlı büyüdüğünü ifade eden Soner, şunları kaydetti:
"İç pazarda satışlar iyi gidiyor. Geçen senenin üstünde gidiyoruz. Geçen senenin yüzde 22 üzerinde. Yani geçen sene 4 sattıysak bu sene 5 satıyoruz. İşlerimizin toplamında iyi gidiyoruz. Bazı sektörlerde çok daha iyi büyüyoruz, bazı sektörlerde daha yavaş büyüyoruz. Ama önemli olan toplam. Toplamda daha hızlı büyüyoruz. 5 senedir pazardan daha hızlı büyüyoruz, bu sene de pazardan hızlı büyüyoruz."
Yıl sonu büyüme hedefinin de yine pazardan hızlı büyümek olduğunun altını çizen Soner, "Sene başından bu yana pazar küçülmedi. Ağustos sonu itibariyle yüzde 5 büyüdü. Önümüzdeki ay ne olacak? Emin misiniz daralacağından? Ben emin değilim. Çok kolaydır kötümser olmak, ama kötümser ola ola bir yere gider mi Türkiye? İyi şeyler yaptıkça, iyimser olmak lazım. İnşallah iyi olacak" dedi.

Temsa Global A.Ş. Kamyon ve Otomotiv İş Birimi Genel Müdürü Yusuf Soner, Temsa Global'in, bugün 40 ülkeye ihracat yapan, Türkiye dışında da imalatı bulunan 1 milyar YTL'lik bir şirket haline geldiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 10:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?