3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Temsa halk otobüsünde de iddialı

Otomotiv sektörünün köklü kuruluşlarından Temsa A.Ş., şehir içi yolcu taşımacılığına yönelik ürettiği Metropol otobüslerinin ardından yeni bir ürünü daha yelpazesine ekledi.

Temsa, satışa açtığı 'Prestij City' ile halk otobüsü taşımacılığında da liderliği elinde bulundurmayı hedefliyor.

Temsa A.Ş. Yurtiçi Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, yaptığı açıklamada, bir süredir üzerinde çalıştıkları 7 metre segmentindeki Prestij City'nin Adana'da kurulu fabrikalarında üretimine başladıklarını ve bu ay içerisinde satışa açtıklarını belirtti. Toplu taşımacılığın Temsa'nın bulunmadığı bir segment olduğunu ifade eden Dayoğlu, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar belli bir şekilde pazarın bir kısmına hitap edemiyorduk ama bu ürünlerden sonra artık otobüs pazarının hem şehirler arası hem turizm hem de halk otobüsü -şehir içi taşımacılığında olduğumuzu söyleyebiliriz. Temsa, Metropol ile başlayan ve Prestij City ile devam eden ürünlerle artık halk otobüsü taşımacılığında da var."

Temsa'nın halk otobüsü taşımacılığında bir süreden beri yurt dışı pazarına yönelik üretim yaptığını, şimdi bunu Türkiye için uygun olan ürünlerin üretimi ile yoğunlaştırmayı hedeflediklerini belirten Dayoğlu, "Bu segmentteki otobüsleri Adana'daki fabrikamızda talebe göre üretiyoruz" dedi. Metropol ve Prestij City ile beraber yıl sonuna kadar hedefledikleri satışın 350-400 adet civarında olduğunu anlatan Dayoğlu, şöyle konuştu: "Dolayısıyla Temsa'nın ürettiği bu segmentteki araçların yüzde 15'i halk otobüsü tarzında olacak. Bu sene adetlerin çok fazla yüksek olmaması tamamen üretime yeni başlıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Ancak, 2008'in bitiminde önümüzdeki sene için üretim planını tekrar gözden geçirip ona göre bir adet belirleyeceğiz."

Diğer taraftan takip ettikleri birkaç ihale olduğunu ve bunların sonuçlanmasını beklediklerini anlatan Dayoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "80'li, 100'lü ve 150'li adetlerde birkaç tane ihale var. Sonuçlandığı zaman hemen teslimatlara başlayacağız. Bu arada geçen ay başladığımız bir Road Show'umuz var. Bu Road Show'la üç koldan Türkiye'yi dolaşıyoruz ve Prestij City ihtiyacı olan noktalarda otobüsümüzün tanıtımını yapıyoruz, oralardan sipariş alıyoruz. Bu ay içerisinde bitecek olan Road Show'un sonucunda elimizde belirli siparişler oluşacak ve onları da üretim programına alıp teslimatlarını en kısa sürede gerçekleştireceğiz."

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu bir ihale olduğunu anlatan Dayoğlu, şunları söyledi: "Bu ihale 70 adetlik 12 metre solo tip belediye otobüsü. Bu ihaleye katılacağız. Tabii ki ihaleler bu işin bir parçası. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacı olan otobüsler için ihaleye teklif vereceğiz ve bundan sonra açılacak ihalelerde de hangi belediye olursa olsun teklif vermeye devam edeceğiz."

Dayoğlu, üretimine 2 yıl önce başladıkları Metropol'ün bir ilk olduğunu vurgulayarak, "İlk defa 9 metre üzerindeki otobüs segmentini oluşturduk bu araçla. Daha sonra bunun birtakım farklı versiyonları diğer rakiplerimiz tarafından ortaya kondu. Servis hizmeti verecek olan Metropol de segmentinde ilktir ve şu anda tektir" dedi.

"Metropol M" modelleri olduğunu ve üretimini de birkaç yıldır yaptıklarını anlatan Dayoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "En son Tarsus Belediyesi'ne 30 adetlik bir partiden sonra 23 adetlik teslimat daha yaptık. Toplam 53 otobüs Tarsus'ta çalışıyor. Metropol'ün bir de servis adını verdiğimiz fabrika personeli taşımacılığı yapan ve kısa mesafelerde kullanılan bir modeli var. Onun da satışları iyi gidiyor. Geçen ay 32 tane teslimat yaptık. Tabii en önemlisi Metropolün şu an Türk Hava Yolları'nda VIP hizmeti veriyor olması. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kullanılmaya başlandı. Bu araçla VIP müşterileri, yolcuları taşınıyor."

Temsa'nın Adana'daki fabrikasının otobüs üretim kapasitesini doldurduğuna, kapasite oluşturmada güçlük çekildiğine de değinen Ayhan Dayoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Avrupa'ya olan otobüs sevkıyatımız arttı. Prestij'in 27 kişilik segmentindeki pazar liderliğimiz devam ediyor. Dolayısıyla onlardan arta kalan kapasiteyi kullanma gayreti içerisindeyiz. Tabii gece gündüz çalışarak bu adetleri üreteceğiz. Yaptığımız kapasite artırımı çalışmaları sonucunda da önümüzdeki dönem çok farklı bir noktada olacağımızı düşünüyoruz."

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 10:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?