2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Temsa ile Çukurova Üniversitesi ortak çalışacak

Temsa Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile TÜBİTAK-Çukurova Üniversitesi-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÇÜSAM) arasında bilim ve teknoloji odaklı çalışmalar yapmak üzere bir protokol imzalandı. Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, geçen yıl 60 milyon dolar ihracat yapan kurumun ileriye dönük hedeflerinin sürdüğünü belirterek, bu işbirliği sayesinde teori ile pratiğin buluşturulmasının sağlanacağını vurguladı.
Adana'daki Hacı Ömer Sabancı Holding'in otomotiv kuruluşu olan Temsa ile ÇÜSAM arasında bilim ve teknoloji odaklı çalışmalar yapmak üzere protokol imzalandı. Ç.Ü Rektörü Prof Dr. Yalçın Kekeç, Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan ile ÇÜSAM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Karabucak, Çukurova Üniversitesi kampüs alanı içinde bulunan ÇÜSAM merkezinde düzenlenen törende protokola imza attılar.
3 yıllık süreyi kapsayan protokol ile, Ar-Ge projelerinin birlikte hazırlanması, lisansüstü öğrencilerin tez çalışmalarının desteklenmesi, ÇÜSAM aracılığı ile Temsa'ya danışmanlık, eğitim, labaratuvar hizmetleri verilmesi ve meslek içi eğitim programlarının düzenlenmesi hedefleniyor. Tarafların imkanlarının ortak kullanıma açılması, Temsa'da Çukurova Üniversitesi öğrencilerine staj imkanı sunulmasının da belirlenen hedeflerden olduğu açıklandı.
Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, imza töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl 60 milyon dolar ihracat yapan kurumun ileriye dönük hedeflerinin sürdüğünü belirterek, bu işbirliği sayesinde teori ile pratiğin buluşturulmasının sağlanacağını vurguladı. Buldurgan "1987 yılından beri Mitüsubishi ile başlattığımız işbirliği başarıyla devam ediyor. Avrupa'daki motor üretici şirketlerle de işbirliği arayışına dönük çalışmalarımız var. Temsa öğrenen bir şirket. Bu işbirliği ile de yeni ürünler geliştireceğimize inanıyorum" dedi.
1968 yılında kurulan Temsa, otobüs, otomotiv, iş makinaları sektörlerinde üretim, ihracat ve ithalat alanlarında faaliyet gösteriyor. 54 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 400 bin metrekare üretim tesisine bulunan Temsa, yılda tek vardiyada bin otobüs, bin 250 midibüs ve 13 bin 750 adet kamyon üretim kapasitesine sahip.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 00:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?