4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Temsa'nın kaptan eğitimleri sürüyor

Temsa Kaptanlar Kulübü'nün Aralık ayında www.kaptanlarkulubu.org üzerinden hayata geçirdiği "İnternete dayalı uzaktan eğitim" sisteminin dördüncü modülünde, üye kaptanlara "Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları" konulu eğitim verileceği bildirildi.

Ulaşımın yüzde 95'inin karayolu ile gerçekleştiği ülkemizde yapılan araştırmalar doğrultusunda uzun yıllar direksiyon başında hizmet veren kaptanların çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kaldığı tespitinden yola çıkan TEMSA, çözüm için adımlar atmaya devam ediyor. Kaptanların işleri gereği en çok bel fıtığı, varis ve hemoroid hastalıklarına maruz kaldıklarını dikkate alan Temsa Kaptanlar Kulübü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle Türkiye'de ilk defa "Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları" konulu uzaktan eğitim hayata geçirildi.

Kulübe üye kaptan şoförlerin istedikleri yer ve zamanda eğitim almalarını sağlayan Kaptanlar Kulübü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ile imzaladığı protokol ile uzmanlık eğitimlerine "Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları" dersiyle devam ediyor. 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren kulübün web sitesi www.kaptanlarkulubu.org adresinden yayınlanacak eğitim modülü sayesinde kaptanların direksiyon başında görevlerini yerine getirirken karşılaşabilecekleri rahatsızlıkların oluşma şekli ve bu hastalıklardan korunma yöntemi 1 ay süreyle internet üzerinden anlatılacak.

Temsa Kaptanlar Kulübü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek eğitimlerin protokol töreni, 21 Nisan 2009 tarihinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nda Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, Pazarlama Yöneticisi ve Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Aytaç'ın katılımıyla yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran, "Tıp fakültesi olarak önceliğimiz hastalığı giderici yöntemler uygulamak değil hastalık oluşmadan önce gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Temsa Kaptanlar Kulübü'nün bize 'Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları' içerikli bir eğitim için işbirliği talebinde bulunmasından çok memnun olduk ve öğretim üyelerimizle kulübün internet sayfasında yayınlanan uzaktan eğitime destek verdik. Eğitimin tüm kaptanlara faydalı olmasını temenni ederiz" dedi.

Gerçekleşen işbirliğinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, "Kulübün uzaktan eğitim sisteminin dördüncü modülü olan 'Mesleki Rahatsızlıklar ve Önleme Yolları' eğitimine verdikleri destekten dolayı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na ve öğretim üyelerine teşekkür ederiz. Bu eğitimle kaptanlarımızın mesleki rahatsızlıklarını önlemeyi ve işlerini sağlıklarını koruyarak yapabilmelerini arzu ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Mesleki rahatsızlıklar hakkında araştırmaları bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necdet Aytaç tarafından hazırlanan eğitim kapsamında, kaptanların en çok karşılaştıkları hastalıklar olan bel fıtığı, hemoroid ve varis hastalıkları anlatılarak, korunma yöntemleri 1 ay boyunca aktarılacak.

Temsa Kaptanlar Kulübü'nün "Uzaktan Eğitim Modülü"nde şimdiye kadar BP ve Oksijen İlkyardımla ortaklaşa eğitimler hazırlandı. 3 aylık sürede 300'e yakın kaptan şoför hazırlanan eğitimlerden yararlandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 13:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?